- نویسنده : مدیر وبسایت
- 03 بهمن 1397
- کد خبر 5100
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
همایش «مهندسی ژنتیک در خدمت انسان و محیط زیست» با همکاری سازمان جهاد کشاورزی ، دانشگاه علوم پزشکی و اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان با حضور دکتر بهزاد قرهیاضی، مرجع ملی ایمنی زیستی، دکتر قربانعلی محمدپور مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان ، دکتر معرفت مصطفویراد، رییس مرکز تحقیقات، آموزش و منابع طبیعی گیلان، دکتر ضیاءالدین میرحسینی، معاون پژوهشی دانشگاه گیلان و جمع کثیری از پژوهشگران ملی و استانی حوزه مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی از وزارت جهاد کشاورزی و محیط زیست، مروجین، معلمان و دانشجویان در سالن اجتماعات مرکز بهداشت گیلان آغاز به کار کرد.
به گزارش گیلان پیام، مهندس الماسی معاون بهبود و تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان گیلان گفت: استفاده از کشاورزی پیشرفته و بکارگیری روشهای نوین مانند مهندسی ژنتیک برای تولید غذای بیشتر و با کیفیتتر میتواند راه گشا و انقلاب آفرین باشد.
دکتر معرفت مصطفویراد، رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی گیلان، از امنیت غذایی به عنوان یک از مهمترین چالشهای بشر در گستره جهانی نام برد و گفت: بشر سالهاست برای تامین امنیت غذایی از فناوری بهره برده است. تولید ارقام پرمحصول، استفاده از انواع کودها و بهینه سازی روشهای آبیاری برخی از این فناوریها هستند.
دکتر ضیاءالدین میرحسینی، معاون پژوهشی دانشگاه گیلان و متخصص ژنتیک گیاهی ضمن برشمردن مزایای زیست محیطی محصولات تراریخته گفت: مطالعات علمی بسیاری نشان داده است که بهره برداری از فناوری مهندسی ژنتیک و محصولات تراریخته میتواند با کاهش مصرف سموم پرخطر به حفظ سلامت کشاورز، مصرف کننده و محیط زیست کمک کند.
دکتر بهزاد قریاضی، مرجع ملی ایمنی زیستی، در این همایش اظهار داشت سالانه ده میلیون تن ذرت تراریخته وارد کشور میشود که هشتاد درصد آن تراریخته است.
وی تاکید کرد: از گیاهان تراریخته میتوان برای مدیریت شرایط نامساعد محیطی مانند خشکی و کمآبی استفاده کرد. تولید محصولات تراریخته مقاوم به خشکی به مدیریت منابع آبی کمک شایان توجهی خواهد کرد.
قرهیاضی ادامه داد: در هفت ماه اول سال جاری قریب به یک میلیون تن برنج وارد کشور شده است. یک دلیل اصلی خسارت به مزارع برنج آفت کرم ساقهخوار برنج است. باری مبارزه با این آفت سالانه مقدار زیادی سم در مزارع برنج رها می شود. این سموم برای محیط زیست و کشاورزان مخاطراتی را ایجاد میکنند.
رئیس انجمن ایمنی زیستی ضمن تاکید بر لزوم استفاده از فناوری تولید محصولات تراریخته گفت: با گذشت بیست و دو سال از تولید تجاری این محصولات در سطح جهان، سطح زیر کشت این محصولات به ۱۸۹٫۸ میلیون هکتار رسید.
وی با گلایه از طرح شایعات و ادعاهای کذب علیه محصولات تراریخته در فضای رسانهها گفت: در حالی عدهای از ممنوعیت مصرف محصولات تراریخته در اروپا سخن میگویند که این محصولات در قاره اروپا هم تولید و هم مصرف میشوند. اروپا سالانه فقط سی وسه میلیون تن سویای تراریخته از قاره آمریکا وارد میکند.
انتظار میرود این سلسله کارگاه ها بتواند با رفع ابهامات موجود در خصوص مهندسی ژنتیک و محصولات تراریخته، به ترویج دستاوردهای مهندسی ژنتیک گیاهی و بهرهبرداری از سودمندیهای فناوری تولید محصولات تراریخته درچهار چوب قوانین ایمنی زیستی کمک شایان توجهی کنند./انتهای پیام
https://gilanpayam.ir/?p=5100