×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

سرخط خبرها

امروز : یکشنبه, ۴ آذر , ۱۴۰۳
همایش «مهندسی ژنتیک در خدمت انسان و محیط زیست» برگزار شد

همایش «مهندسی ژنتیک در خدمت انسان و محیط زیست» با همکاری سازمان جهاد کشاورزی ، دانشگاه علوم پزشکی و اداره کل حفاظت محیط زیست گیلان با حضور دکتر بهزاد قره‎یاضی، مرجع ملی ایمنی زیستی، دکتر قربانعلی محمدپور مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان ، دکتر معرفت مصطفوی‎راد، رییس مرکز تحقیقات، آموزش و منابع طبیعی گیلان،  دکتر ضیاء‎الدین میرحسینی، معاون پژوهشی دانشگاه گیلان و جمع کثیری از پژوهشگران ملی و استانی حوزه مهندسی ژنتیک و ایمنی زیستی از وزارت جهاد کشاورزی و محیط زیست، مروجین، معلمان و دانشجویان در سالن اجتماعات مرکز بهداشت گیلان  آغاز به کار کرد.

به گزارش گیلان پیام، مهندس الماسی معاون بهبود و تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان گیلان گفت: استفاده از کشاورزی پیشرفته و بکارگیری روش‌های نوین مانند مهندسی ژنتیک برای تولید غذای بیشتر و با کیفیت‎تر می‎تواند راه گشا و انقلاب آفرین باشد.

دکتر معرفت مصطفوی‎راد، رئیس مرکز تحقیقات کشاورزی گیلان، از امنیت غذایی به عنوان یک از مهمترین چالش‎های بشر در گستره جهانی نام برد و گفت: بشر سال‎هاست برای تامین امنیت غذایی از فناوری بهره برده است. تولید ارقام پرمحصول، استفاده از انواع کودها و بهینه سازی روش‎های آبیاری برخی از این فناوری‎ها هستند.

دکتر ضیاءالدین میرحسینی، معاون پژوهشی دانشگاه گیلان و متخصص ژنتیک گیاهی ضمن برشمردن مزایای زیست محیطی محصولات تراریخته گفت: مطالعات علمی بسیاری نشان داده است که بهره برداری از فناوری مهندسی ژنتیک و محصولات تراریخته می‌‎تواند با کاهش مصرف سموم پرخطر به حفظ سلامت کشاورز، مصرف کننده و محیط زیست کمک کند.

دکتر بهزاد قر‎یاضی، مرجع ملی ایمنی زیستی، در این همایش اظهار داشت سالانه ده میلیون تن ذرت تراریخته وارد کشور می‎شود که هشتاد درصد آن تراریخته است.

وی تاکید کرد: از گیاهان تراریخته می‎توان برای مدیریت شرایط نامساعد محیطی مانند خشکی و کم‎آبی استفاده کرد. تولید محصولات تراریخته مقاوم به خشکی به مدیریت منابع آبی کمک شایان توجهی خواهد کرد.

قره‎یاضی ادامه داد: در هفت ماه اول سال جاری قریب به یک میلیون تن برنج وارد کشور شده است. یک دلیل اصلی خسارت به مزارع برنج آفت کرم ساقه‎خوار برنج است. باری مبارزه با این آفت سالانه مقدار زیادی سم در مزارع برنج رها می شود. این سموم برای محیط زیست و کشاورزان مخاطراتی را ایجاد می‎کنند.

رئیس انجمن ایمنی زیستی ضمن تاکید بر لزوم استفاده از فناوری تولید محصولات تراریخته گفت: با گذشت بیست و دو سال از تولید تجاری این محصولات در سطح جهان، سطح زیر کشت این محصولات به ۱۸۹٫۸ میلیون هکتار رسید.

وی با گلایه از طرح شایعات و ادعاهای کذب علیه محصولات تراریخته در فضای رسانه‎ها گفت: در حالی عده‎ای از ممنوعیت مصرف محصولات تراریخته در اروپا سخن می‎گویند که این محصولات در قاره اروپا هم تولید و هم مصرف می‎شوند. اروپا سالانه فقط سی وسه میلیون تن سویای تراریخته از قاره آمریکا وارد می‎کند.

انتظار می‎رود این سلسله کارگاه ها بتواند با رفع ابهامات موجود در خصوص مهندسی ژنتیک و محصولات تراریخته، به ترویج دستاوردهای مهندسی ژنتیک گیاهی و بهره‎برداری از سودمندی‎های فناوری تولید محصولات تراریخته درچهار چوب قوانین ایمنی زیستی کمک شایان توجهی کنند./انتهای پیام

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید توسط تیم مدیریت در «گیلان پیام» منتشر می شود.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.