- نویسنده : مدیر وبسایت
- 14 اردیبهشت 1404
- کد خبر 37002
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /

گیلان پیام/ نشست مشترک نظام پزشکی گیلان، دانشگاه علوم پزشکی گیلان، اداره کل تعزیرات حکومتی استان و رئیس کل دادگستری گیلان، با محوریت مقابله با مداخله افراد فاقد صلاحیت در امور درمانی مردم، در نظام پزشکی رشت برگزار شد.
این نشست، با حضور چهرههای کلیدی حوزه سلامت، قضایی و نظارتی، زمینهساز همافزایی جدی برای مقابله با گسترش فعالیت مراکز و افراد غیرمجاز در حوزه درمان بود.
ضرورت مقابله بیاغماض با متخلفان سلامت
دکتر مجید الهیان، رئیس کل دادگستری گیلان با تأکید بر ارزش والای سلامت و نقش کلیدی آن در امنیت اجتماعی، اظهار کرد: سلامت نعمتی است که باید از آن مراقبت شود؛ استمرار خدمات مطلوب به مردم نیازمند جلوگیری از موازیکاری و تسریع در رسیدگی به تخلفات است.
وی با اشاره به لزوم برخورد جدی با مداخلات درمانی افراد فاقد صلاحیت در صنوف مختلف از جمله آرایشگاههای زنانه، افزود: نباید اجازه داد مردم به دلیل اعتماد ناآگاهانه به مراکز غیرمجاز، متضرر شوند و مجازاتها باید بازدارنده باشد.
رئیس کل دادگستری گیلان گفت که مراکز بهداشتی باید به عنوان ضابط قضایی در اسرع وقت تخلفات را گزارش دهند تا سلامت مردم به خطر نیفتد.
۱۴۰ مرکز غیرمجاز پلمب شد
دکتر محمدتقی آشوبی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، گزارشی از اقدامات این دانشگاه ارائه داد و اظهار کرد: طی یک سال اخیر، بیش از ۱۴۰ مرکز و مؤسسه غیرمجاز که توسط افراد فاقد صلاحیت در حوزه سلامت فعالیت میکردند، تعطیل شدهاند و ۶۸۰ شکایت در سامانه ۱۹۰ ثبت شده است.
وی با اشاره به همکاری نزدیک دانشگاه با قرارگاه سلامت، افزود: هرجا سلامت مردم تحتالشعاع قرار گیرد، دانشگاه تعارف ندارد. افرادی که صلاحیت ندارند با تغییر مداوم مکان، نظارت را سخت میکنند و خدمات غیرمجاز در اماکنی نظیر آرایشگاهها میدهند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان همچنین خواستار حمایت قضایی همهجانبه برای مقابله با مداخلهگران و افراد فاقد صلاحیت در امور درمانی مردم شد.
کاستیهای قانونی و چالش صدور مجوزها
دکتر مرتضی امینی، مدیرکل تعزیرات حکومتی گیلان، نیز ضمن تأیید اقدامات نظارتی دانشگاه و نظام پزشکی، به ضعف قوانین فعلی اشاره کرد و گفت: قوانین مجازات مربوط به تخلفات حوزه درمان عمدتاً مربوط به ۴۰ سال پیش است، اما با دستور سران قوا، برخی مجازاتها بهتازگی تشدید شده است.
وی با انتقاد از برخی دستگاههای اجرایی که بدون هماهنگی با نهادهای سلامت اقدام به صدور مجوز میکنند، افزود: این مسئله باعث پیچیدهتر شدن روند نظارت شده، اما ما با ضبط تجهیزات غیرمجاز که ارزش آنها بعضاً به چند ده میلیارد تومان میرسد، تلاش کردهایم بازدارندگی را تقویت کنیم.
نقش رسانه، شهرداری و فرهنگ در کنترل تبلیغات غیرمجاز
دکتر انوش برزیگر، رئیس نظام پزشکی رشت، نیز در این نشست بر ضرورت همافزایی دستگاههای فرهنگی و رسانهای تأکید کرد و گفت: رسانه ملی بهویژه صداوسیما باید برای مقابله با تبلیغات گمراهکننده و خدمات درمانی غیراستاندارد توسط افراد غیرمجاز، فعالانه ورود کند.
وی همچنین از شهرداری و اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی خواست از صدور مجوز تبلیغات محیطی برای اینگونه مراکز بدون هماهنگی با نظام پزشکی خودداری کنند و خواستار ثبت سوابق کیفری افراد متخلف در سامانههای قضایی و انتظامی شد.
پیشنهادات اعضای هیئت مدیره نظام پزشکی
در ادامه این نشست، اعضای هیئت مدیره نظام پزشکی رشت نیز ضمن ارائه گزارشی از وضعیت موجود، بر لزوم تدوین رویهنامه واحد برای برخورد قاطع با این تخلفات، استفاده بیشتر از ظرفیتهای مردمی در گزارشدهی و توسعه گشتهای نظارتی تأکید کردند./انتهای پیام
https://gilanpayam.ir/?p=37002