×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

سرخط خبرها

امروز : شنبه, ۴ اسفند , ۱۴۰۳
تاکید استاندار گیلان بر لزوم برنامه ریزی هدفمند در حوزه جوانی جمعیت

گیلان پیام/ هادی حق شناس در نشست تخصصی با عنوان علل کاهش فرزندآوری که در سالن غدیر استانداری با حضور جمعی از مسئولان ، کارشناسان، پژوهشگران و متخصصان این حوزه برگزار شد، از سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان خواست تا نتایج این پژوهش ها را در اختیار مردم قرار دهد و افزود: انجام این پژوهشها ضمن اعلام هشدارهای لازم به جامعه آسیب ها را به حداقل خواهد رساند.

وی بیان کرد: پدیده کاهش جمعیت چالشی است که همه دنیا با آن درگیر است و ایران هم از این قاعده مستثنا نیست اما باید راهکارهای افزایش جمعیت و تشویق خانواده ها به فرزند آوری بیشتر لحاظ شود.

استاندار گیلان با بیان اینکه متغیرهای اجتماعی و فرهنگی نقش زیادی درکاهش جمعیت استان دارد، افزود: هر چقدر در بحث فرهنگ سازی و تغییر نگرش خانواده ها در این حوزه تلاش کنیم نتیجه آن در بلند مدت منفعت فراوانی برای استان سالمندی چون گیلان و در نتیجه کشور خواهد داشت.

حق شناس ادامه داد: اگر مردم بدانند مسئولان برای ۲۰ سال آینده کشور برنامه ریزی دارند شاهد دگرگونی در رفتار و فرهنگ مردم خواهیم بود نگرش آنها نسبت به فرزند آوری تغییر خواهد کرد.

وی با اشاره بر تغییر نگرش نسبت به فرزندآوری در جامعه، گفت: در گذشته، فرزند به عنوان نیروی کار در خانواده‌های محسوب می‌شد، اما امروزه با وجود حمایت خانواده‌ها از فرزندان تا مقاطع تحصیلات عالی و حتی پس از آن، شاهد کاهش تمایل به فرزند آوری هستیم.

نماینده عالی دولت در گیلان کاهش احساس مسئولیت در بین برخی افراد را یکی دیگر از دلایل کاهش فرزندآوری دانست و تصریح کرد: متأسفانه برخی افراد با وجود تمکن مالی، از فرزندآوری پرهیز می‌کنند.

*کاهش فرزندآوری زنگ خطری برای آینده گیلان است

حق شناس با ابراز نگرانی از روند رو به رشد جمعیت سالمند و کاهش جمعیت کودک در استان، اظهار داشت: در حال حاضر، ۵۰ درصد خانواده‌ها در ایران یا فرزند ندارند یا تک‌فرزند هستند که به نظر می‌رسد هرچه رفاه و آسایش افزایش می‌یابد، رابطه معکوسی با تمایل به فرزندآوری وجود دارد.

وی تصریح کرد: جمعیت کودکان تا ۱۲ سال در گیلان ۳۱۴ هزار نفر و سالمندان بالای ۶۰ سال ۴۲۳ هزار نفر است( ۱۰۰ هزار نفر کمتر از سالمندان ) است؛ همه این موارد خطری برای گیلان محسوب می شود.

استاندار گیلان اضافه کرد: طی ۱۰ ماه گذشته در گیلان تعداد افراد فوت شده ۱۶ هزار نفر و متولدین به ۱۴ هزار نفر رسیده است که باید برای حل این مسائل و مشکلات چاره اندیشی کرد .

حق شناس با اشاره به سیاست‌های دولت در این خصوص تاکید کرد: در دولت وفاق ملی بر نقش تصمیم‌ساز بانوان و اهمیت اقتصاد در خانواده تاکید شده است، در همین راستا، انتخاب فرماندار زن و مدیرکل زن در دستور کار قرار گرفته است.

وی اظهار کرد: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی گیلان؛ ادارات و دستگاه هایی که بیشترین کارمندان زن را دارند موظف کند، طبق قانون جوانی جمعیت در کنار ادارات خانه کودک، خانه بازی و یا مهدکودک ایجاد کنند تا مادران در کنار کودکان خود قرار گیرند.

استاندار گیلان همچنین با اشاره به تاکید رئیس جمهور بر برنامه‌ریزی مبتنی بر آمایش سرزمینی، افزود: برش استانی برنامه ۵ ساله هفتم باید مبتنی بر آمایش سرزمینی استخراج شود.

حق شناس ادامه داد: جمعیت‌شناسی باید با نگاه به ۲۵ سال آینده انجام شود و مسئله‌شناسی و اولویت‌بندی در این زمینه بسیار مهم است.

در این نشست همچنین تعدادی از محققان و پژوهشگران حوزه جمعیت مسایل و راهکارهای مقابله با کاهش جمعیت و افزایش فرزند آوری خانواده ها را بیان کردند./انتهای پیام

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید توسط تیم مدیریت در «گیلان پیام» منتشر می شود.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.