- نویسنده : مدیر وبسایت
- 04 دی 1401
- کد خبر 19468
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
گیلان پیام/ دکتر سید محمود رضوانی- معاون بهداشتی دانشگاه با بیان اینکه بلایای طبیعی سالانه عامل کشته شدن میلیون ها نفر و باعث ایجاد ناتوانی و خسارت های مالی در سراسر دنیا می شود، اظهار داشت ؛ مهمترین موضوع برای سیستم ارائه خدمات بهداشتی در بروز بلایای طبیعی، کاهش میزان مرگ و میر ، ناتوانی و بیماری ناشی از آن است.
وی ادامه داد : طبق آمارهای موجود، از مجموع ۴۳ مورد حوادث غیر مترقبه موجود در کل دنیا، ۳۲ مورد آن در ایران به وقوع می پیوندد و این مساله موجب شده است تا ایران جزو ده کشور بلاخیز، ششمین کشور زلزلهخیز و چهارمین کشور سیلخیز در سطح دنیا قرار گیرد.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه ضمن تشریح وضعیت گیلان از حیث امکان و احتمال وقوع بلایای طبیعی ، تصریح کرد ؛ در استان گیلان، تنوع آب و هوایی و اقلیمی، وجود کوهستان های بلند، رودخانه های پر آب و جنگل های انبوه در حاشیه دریای کاسپین موجب شده تا گیلان همواره در معرض انواع بلایای طبیعی قرار گیرد.
دکتر رضوانی در ادامه با بیان اینکه زلزله، سیل، خشکسالی، آتش سوزی، رانش زمین، صاعقه، باد گرم، برف سنگین و طوفان از مهمترین بلایای طبیعی استان در دهه های اخیر است ، افزود ؛ چندین گسل فعال در گیلان وجود دارد که موجب یکی از تلخ ترین حوادث تاریخ معاصر، زلزله رودبار-منجیل در سال ۱۳۶۹ و کشته شدن تعداد زیادی از هموطنان و هم استانی های ما شد.
وی ادامه داد ؛ تحت این شرایط، تدوین مدیریت بحران و آموزش عمومی برای مقابله با شرایط اضطراری و همچنین تجهیز نهادهای امدادی از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
سرپرست معاونت بهداشتی دانشگاه با اشاره به اینکه پیشگیری، پیش بینی ، آمادگی و برنامه ریزی برای مقابله با بلایا از وظایف اصلی مسئولان است ، اظهار داشت ؛ وقوع بلایا، سلامت افراد را به مخاطره مـی انـدازد و ارائه خدمات بهداشت و درمان را با مشکلات جدی مواجه می کند. بنابراین به منظـور مواجهـه مناسـب بـا بلایـا، آمادگی سیستم بهداشت و درمان یک رکـن اساسـی است و در این خصوص، هیچ موضوعی مهم تر از آمادگی ارائه دهندگان خدمات سلامت نیست.
دکتررضوانی ادامه داد ؛ دردسترس بودن و تمرین برنامه های پاسخ مناسب در مواجهه با بلایا و فوریت ها می تواند سبب افزایش توان نیروهای درگیر شده و در کاستن اثرات ناشی از بروز مخاطرات موثر باشد. از سوی دیگر، آزمودن برنامـه هـای ارائه خدمات در هنگام بروز بلایا نیز امری ضروری است.
وی درخاتمه یادآور شد؛ مجموع شناخت وقایع طبیعی به پیشبینی، پیشگیری و تقابل منطقی با آنها منجر خواهد شد و به حداقل رساندن خطرات ناشی از رخدادهای طبیعی وغیرطبیعی که گاه خود ساخته انسان و تحمیل او بر طبیعت و محیط پیرامون خویش است با انتخاب راهکارهای مؤثرممکن خواهد بود.
لازم به ذکراست؛ به مناسبت سالگرد زلزله بم، روز پنجم دی به عنوان روز” ایمنی در برابر زلزله و کاهش اثرات بلایای طبیعی” نامگذاری شده است./انتهای پیام
https://gilanpayam.ir/?p=19468