- نویسنده : مدیر وبسایت
- 22 اردیبهشت 1404
- کد خبر 37165
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /

گیلان پیام/به گزارش روابط عمومی و امور فرهنگی اداره کل تامین اجتماعی استان گیلان ، خانواده اصلی ترین و بنیادی ترین نهاد در جامعه تلقی میگردد که ریشه های تربیتی ، فکری و شخصیتی افراد در آن شکل میگیرد .
سازمان ملل متحد روز ۱۵ ماه می برابر با ۲۵ اردیبهشت را به عنوان روز جهانی خانواده نامگذاری کرده است و هر ساله در این روز، قلب تپنده جوامع یعنی خانواده در مرکز توجهات جهانی قرار میگیرد و رویدادها و فعالیتهای متفاوتی شامل کارگاهها، سمینارها و نمایشگاههایی برای تقویت پیوندهای خانوادگی و بهبود سیاستهای خانواده محور برگزار میشوند.
اگرچه خانواده در طول ۵۰ سال گذشته از نظر ساختاری (تعداد اعضاء ، تک والدشدن، نرخ طلاق و تأخیر در ازدواج ) و در نتیجه روندهای جهانی و تغییرات جمعیتی مانند مهاجرت و افزایش امید به زندگی به طور چشمگیری تغییر کرده است، با این حال سازمان ملل متحد هنوز خانواده را به عنوان واحد اساسی جامعه میشناسد.
خانواده اولین بافتی است که فرزندان در آن فکر ، احساس و رفتار را تجربه میکنند، یاد میگیرند و رشد مییابند.
خانواده سالم، اساسیترین گام در داشتن جامعهای سالم است و فردی که در یک خانواده زندگی میکند، میآموزد چگونه شادیها و دردهای خود را با دیگران تقسیم کند و در شادیهای و دردهای آنها سهیم باشد.
نهادهای بینالمللی، مهمترین نکته در موضوع خانواده را تحقق برابری جنسیتی، توازن میان اشتغال والدین و مواردی از این قبیل مطرح میکنند حال آنکه کارکرد اصلی خانواده، تأمین نیازهای اعضا و تعالی فرزندان است که در عصر حاضر، مراقبت از آنها عموماً به نهادها و مؤسسات عمومی دولتی و غیردولتی واگذار شده و نقش خانواده در این زمینه، در حال کمرنگ شدن است.
در عصری که ما زندگی می کنیم، جامعه در حال رشد سریع اقتصادی و اجتماعی است، هزینه بالای زندگی، فشارهای اقتصادی و کاری، همگی اعضای خانواده را تحت تأثیر قرار میدهد و خانواده به عنوان محلی برای تخلیه فشارهای عصبی، با چالش و تنش مواجه میشود. هر خانواده با تضادها و اختلافهای گوناگونی روبروست و ناخواسته از وظایف خود فاصله میگیرد. بسیاری از مربیان تعلیم و تربیت ، روانشناسان و جامعهشناسان منشاء بسیاری از مشکلات رفتاری و اجتماعی دانشآموزان را ناشی از مسائل موجود در خانه میدانند.
ماجرای نامگذاری این روز از دهه ۱۹۸۰ آغاز شد، زمانی که سازمان ملل متحد شروع به تمرکز بر ساختار در حال تحول خانوادهها و چالشهای آن کرد.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد سال ۱۹۸۹ را به عنوان سال بینالمللی خانواده اعلام کرد که به نامگذاری روز جهانی خانواده در سال ۱۹۹۳ منتهی شد.
در این بین سازمان تامین اجتماعی در کشور با عائله ای بزرگ و چهل و هفت میلیون نفری بزرگترین خانواده متشکل از بیمه شدگان ، کارفرمایان و بازنشستگان و مستمری بگیران و افراد تبعی آنها محسوب میشود که ویژگی هایی منحصر به فرد را داراست .
تنوع گروههای شغلی و طبقات مختلف اجتماعی اقتصادی از پزشک متخصص جراح ، استاد دانشگاه ، مهندس و … تا کارمند ، تکنسین ، اپراتور ، حسابدار ، کارگر ، راننده و … یکی از ویژگی های بارز این خانواده بزرگ میباشد .
نکته دیگر اینکه تامین اجتماعی سازمانی عمومی و غیردولتی و فاقد بودجه از سوی دولت بوده و با مشارکت صاحبان آن اداره میگردد و یکایک شرکای اجتماعی سازمان به عنوان اعضای این خانواده بزرگ هم بر این نهاد تاثیرگذاشته و هم از آن تاثیر میپذیرند و همگی آنها در حیات و بقاء و پویایی و حرکت مجموعه دخیل هستند ./انتهای پیام
https://gilanpayam.ir/?p=37165