×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

سرخط خبرها

امروز : دوشنبه, ۲۲ اردیبهشت , ۱۴۰۴
تأکید رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان بر اجرای قاطع قانون جوانی جمعیت

گیلان پیام/ دکتر محمدتقی آشوبی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان، امروز در نشست ستاد جوانی جمعیت و حمایت از خانواده استان که با حضور جمعی از مسئولان و فعالان حوزه سلامت و خانواده در سالن اجلاس ریاست دانشگاه برگزار شد، با اشاره به آیه ۲۱ سوره روم، نقش الهی ازدواج و فرزندآوری را در ایجاد آرامش روانی و اجتماعی در جامعه یادآور شد و اظهار داشت: از نشانه‌های قدرت پروردگار، آفرینش همسران از جنس خودتان است تا مایه آرامش شما گردند و میان شما دوستی و مهربانی نهاد. بی‌شک، جامعه‌ای سالم از خانواده‌ای سالم نشأت می‌گیرد.

وی با اشاره به بیانات اخیر رهبر معظم انقلاب در دیدار با هیئت دولت مبنی بر خطر پیری جمعیت و تأکید ایشان بر یافتن و اجرای راهکارهای فوری، افزود: مسئله جوانی جمعیت، امروز از اولویت‌های قطعی و بی‌بدیل وزارت بهداشت و به تبع آن دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور است و می‌بایست با بهره‌گیری از تمامی ظرفیت‌های علمی، فرهنگی، رسانه‌ای و اجتماعی، این مأموریت مهم را به سرانجام رساند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به تأکید صریح وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی پیرامون موضوع جوانی جمعیت، خاطرنشان کرد: وزیر بهداشت، دانشگاه‌های علوم پزشکی را به عنوان پیشگامان صیانت از سرمایه انسانی کشور معرفی کرده و جوانی جمعیت را از جمله مهم‌ترین مطالبات خود از این دانشگاه‌ها برشمرده است.

دکتر آشوبی در ادامه به تشریح ابعاد مختلف قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت که با پشتوانه علمی، فرهنگی، اقتصادی و امنیتی به تصویب رسیده است، پرداخت و به ویژگی‌های این قانون از جمله ترغیب و تسهیل ازدواج بهنگام، تشویق به فرزندآوری و اعطای امتیازات ویژه به مادران و خانواده‌ها اشاره کرد.

وی تصریح کرد: این قانون با در نظر گرفتن منابع مالی مشخص و تعیین مجازات برای متخلفین، از ضمانت اجرایی قابل توجهی برخوردار است و تمامی مادران باردار، شاغل، خانه‌دار و دانشجو و نیز خانواده‌های دارای فرزندان دوم، سوم و چندقلو را شامل می‌شود. رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان «توقف روند کاهشی نرخ موالید در کشور» را به عنوان یکی از نشانه‌های موفقیت اجرای این قانون در سه سال اخیر ارزیابی کرد و افزود: «مرکز نفس» که در سطح کشور و از جمله در استان گیلان با هدف نجات جان جنین‌های در معرض سقط تشکیل شده است، نمونه‌ای موفق از ورود ساختاری به حوزه فرهنگ‌سازی، شناسایی و ارائه حمایت‌های روانی و رفاهی به مادران و نیز نقش مؤثر ماماها، پزشکان و داروسازان در این زمینه است و باید با جدیت و سرعت بیشتری در استان پیگیری شود.

دکتر آشوبی در پایان، هدف اصلی این اقدامات را جلوگیری از سقط‌های عمدی عنوان کرد و تأکید کرد: اگر در این مسیر کوتاهی کنیم، نسل‌های آینده ما را به دلیل کم‌رنگ شدن کانون گرم خانواده‌ها و خلوت شدن مدارس مورد سرزنش قرار خواهند داد./انتهای پیام

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید توسط تیم مدیریت در «گیلان پیام» منتشر می شود.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.