×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

سرخط خبرها

امروز : شنبه, ۴ اسفند , ۱۴۰۳
تصویب بودجه ۷ هزار میلیارد تومانی شهرداری رشت | تعیین ماموریت های اصلی شهرداری در سال ۱۴۰۴

گیلان پیام/ محمدحسین واثق کارگرنیا رئیس شورای اسلامی شهر رشت در ابتدای این جلسه، اظهار داشت: ابهامی نسبت به تبصره ۱۱ ماده ۱۰۰ مطرح شد و در دفترچه بهای خدمات ۱۴۰۲ جدولی ارائه شد که توسط شورا مصوب و شهرداری مجاز شد هر ساله ۲۰درصد نسبت به افزایش ان اقدام کند ودر سال ۱۴۰۳ افزایش قیمتی از سوی شهرداری پیشنهاد نشد و همان ۲۰ درصد افزایش از سوی شهرداری برابر مصوبه ۱۴۰۲ در سال ۱۴۰۳ اعمال شد و در عوارض بهای خدمات پیشنهادی سالجاری برای اعمال در سال ۱۴۰۴ پیشنهاد افزایش ۵۰ درصدی از سوی شهرداری به شورا ارسال و پس از بررسی در کمیسیونهای ذیربط نهایتا در صحن شورا با اکثریت ارا به تصویب رسید و پس از تایید هیئت تطبیق فرمانداری قابلیت اجرا دارد.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از برخی پیشنهادات کاهش ردیف های عمرانی و هزینه ای شهرداری رشت، بیان داشت: در پروژه سعدی به سرگل، تاکید اعضای شورا بر اجرای این پروژه است و نباید ردیف مربوط به آن کاهش و در روند اجرای ان تاخیر شود.

محمدحسین واثق کارگرنیا با اعلام اینکه بودجه مورد تایید کمیسیون تلفیق حدود ۷ هزار میلیارد تومان است افزود: بر این اساس ۴۶ درصد جاری و ۵۴ درصد عمرانی خواهد بود.

رئیس شورای اسلامی شهر رشت با اشاره به تقاطع های غیرهمسطح شهر رشت، تصریح کرد: ماموریت شهرداری در سال جاری تقاطع های غیرهمسطح بود که دو تقاطع افتتاح و مابقی پیشرفت خوبی دارند و ان شاالله زودتر از موعد زمانی به بهره برداری خواهد رسید و در شهر چالش های دیگری نیز وجود دارد که باید مورد توجه قرار بگیرند پیشنهاد می شود برای سال ۱۴۰۴ نیز چند هدف و ماموریت اصلی مشخص شود و تمرکز مدیریت شهری بر مسائل اصلی باشد. اتمام پروژه های نیمه تمام و چند پروژه مهم و تاثیرگذار باید ماموریت شهرداری در سال ۱۴۰۴ باشد.

معصومه خانزاده مدیر برنامه و بودجه شهرداری رشت نیز با اشاره کاهش ۴۰۰ میلیارد تومانی بودجه درآمدی پیشنهادی ۱۴۰۴ با توجه به تصمیم جلسه گذشته کمیسیون تلفیق، گفت: بودجه درآمدی منطقه یک از ۲ هزار و ۲۰ میلیارد تومان به ۱ هزار و ۹۰۰ میلیارد تومان، منطقه ۲ از ۵۴۸ میلیارد تومان به ۴۶۸ میلیارد تومان، منطقه ۳ از ۵۷۲ میلیارد تومان به ۴۸۵ میلیارد تومان، منطقه ۴ از ۴۷۰ میلیارد تومان به ۴۱۹ میلیارد تومان و منطقه ۵ از ۴۴۰ میلیارد تومان به ۴۰۰ میلیارد تومان کاهش یافت.

خانزاده با اعلام اینکه در مجموع بودجه مناطق ۳۷۸ میلیارد تومان کاهش یافت افزود: بودجه پیشنهادی شهرداری مرکز از ۳۰۱۸ میلیارد تومان به ۲۹۹۰ میلیارد تومان کاهش یافت.

مدیر برنامه و بودجه شهرداری رشت در ادامه ضمن تشریح جزییاتی از ردیف های عمرانی و هزینه ای کاهش یافته، اعلام کرد: در ردیف های بودجه ای پیشنهادی عمرانی نیز پروژه سعدی به سرگل ۱۰۰ میلیارد تومان و پروژه تقاطع های همسطح و غیرهمسطح ۵۰ میلیارد تومان نسبت به پیشنهاد اولیه کاهش یافت. ردیف پیشنهادی مربوط به خرید اتوبوس ها نیز ۳۰ میلیارد تومان کاهش یافت.

خانزاده افزود: ردیف مربوط به ساختمان دیتاسنتر ۱۵ میلیارد تومان و ردیف های مربوط به ساختمان منطقه سه و کارخانه آسفالت سوم رشت نیز کاهش یافت. ردیف مربوط به دیون تملک نیز ۳۰ میلیارد تومان و ردیف ممیزی املاک ۵ میلیارد تومان کاهش یافت.
محسن سماکچی یکی از علل عدم تحقق بودجه ۱۴۰۳ را عدم فروش املاک شهرداری دانست و گفت: عدم دریافت وام هایی که پیش بینی شده بود از دیگر دلایل مهم عدم تحقق بودجه ۶ هزار میلیارد تومانی سال جاری بود اما از لحاظ درآمدی بخش قابل توجهی از بودجه درآمدی شهرداری رشت محقق شد و دارایی سرمایه ای شهرداری رشت نیز حفظ شد.

سماکچی همچنین در بخش دیگری از سخنانش خاطرنشان کرد: پروژه سعدی به سرگل بیش از ۱۴۰ میلیارد تومان معوقات دارد و مطالبات مردم پرداخت نشده است. ارزش پول مردم نیز کاهش یافته است. این گلایه ای است که نسبت به عملکرد شهرداری در این پروژه وجود دارد. برای به سرانجام رساندن این پروژه ۱۸۰ تا ۱۹۰ میلیارد تومان پول نیاز است و قیمت املاک باقیمانده این مسیر نیز افزایش یافته است.

سید شمس شفیعی با اشاره به افزایش بودجه شهرداری های قزوین و کرمان، تصریح کرد: درآمد شهرداری رشت در دهه ۹۰ کمتر از هزار میلیارد تومان بود اما طی این مدت بیش از ۵۰۰ درصد افزایش داشته ایم. طی سالهای گذشته در شورای ششم بودجه شهرداری رشت محقق شده است و امسال نیز به علت دو مورد فروش املاک و وام درآمد به طور کامل محقق نشده است.

رئیس کمیسیون برنامه، بودجه و حقوقی شورای شهر رشت با اشاره به رکود در ساخت و ساز، عنوان کرد: پیش بینی ما از این مساله منجر به تصمیم گیری در خصوص بودجه ۷ هزار میلیارد تومانی شد و اگر این رکود در ساخت و ساز نبود بودجه بیشتری نیز پیش بینی می کردیم.

هادی رمضانی رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی شهر رشت نیز ضمن تاکید بر توجه به تمامی نیازمندی های فرهنگی شهر رشت، گفت: احداث فرهنگسراها از مهم ترین خواسته های اهالی فرهنگ است.

رمضانی افزود: پیشنهاد می شود ۵ فرهنگسرا توسط شهرداری رشت در نقاط مختلف شهر راه اندازی شود و ۵ فرهنگسرا نیز به روش B.O.T و با ورود سرمایه گذاران احداث شود.

مجید عزیزی عضو شورای اسلامی شهر رشت ضمن ابراز مخالفت با ساخت تقاطع های غیرهمسطح جدید، اظهار داشت: در شرایطی که مشکلات مالی متعددی وجود دارد احداث این پل ها توجیه ندارد. ضمن اینکه نیاز است برآوردی از بدهی های سازمان های شهرداری رشت نیز اعلام شود.

عزیزی با اشاره به مشکلات حوزه حمل و نقل، خاطرنشان کرد: این حوزه رها شده است. حمل و نقل عمومی شهر در چه شرایطی است؟ نمونه و مصادیق این موضوع بارها ذکر نشده است. خانواده هایی هستند که توان تامین هزینه سرویس مدارس را ندارند و به حمل و نقل عمومی نیاز دارند. استدعا دارم یکی از پروژه ها و ماموریت های مهم شهرداری رشت حوزه حمل و نقل عمومی باشد.

عضو شورای شهر رشت افزود: اهالی هنر بر احداث فرهنگسرا تاکید دارند و انتظار می رود همانند برخی دیگر از مراکز استان ها، این اتفاقات در رشت نیز مورد توجه باشد و در سال آینده اقدامات مناسبی در این زمینه انجام شود.
نادر حسینی دیگر عضو شورای اسلامی شهر رشت نیز با اشاره به اینکه بودجه درآمد هزینه پیش بینی شده است، گفت: پیشنهاد می شود ردیف مربوط به پروژه سعدی به سرگل کسر نشود و در صورت تحقق درآمد ها در این ردیف به میزان پیش بینی شده اولیه هزینه شود.

وی با اشاره به برنامه ۵ ساله مدیریت شهری رشت، عنوان کرد: باید بر اساس برنامه پیش بینی شده عمل کنیم. شهر رشت هر سال توان اجرای پروژه های بزرگ را ندارد. اگر چندین سال تکرار شود با چالش پرداخت حقوق و مزایا نیز مواجه خواهیم شد. توسعه همه جانبه شهر رشت را باید در نظر گرفت و خدمات باید همه جانبه باشند. بنابراین با احداث تقاطع های جدید در سال ۱۴۰۴ مخالفم.
رحیم شوقی شهردار رشت نیز ضمن اشاره به کاهش بودجه پیشنهادی پروژه سعدی به سرگل، خاطرنشان کرد: بودجه شهرداری کرمان از حدود ۸ هزار میلیارد تومان به بیش از ۱۲ هزار میلیارد تومان رسید. اما با توجه به تصمیم به کاهش ۴۰۰ میلیارد تومانی بودجه درآمدی پیشنهادی شهرداری رشت در سال ۱۴۰۴، مجبور به کاهش بودجه عمرانی پیشنهادی در برخی ردیف ها بودیم.

شهردار رشت با بیان اینکه در صورت نیاز آمادگی اصلاح بودجه را نیز در سال ۱۴۰۴ خواهیم داشت، گفت: در صورتی که درآمد مناسبی وصول شود امکان افزایش ردیف های اینچنینی وجود خواهد داشت.

رحیم شوقی با اشاره به ساخت و ساز مغازه توسط شهرداری رشت، عنوان کرد: این اقدام درآمد پایدار و تولید ثروت برای مجموعه شهرداری رشت به همراه خواهد داشت و از این طریق، شهرداری به درآمد مطلوب تری دست خواهد یافت.

شهردار رشت همچنین با اعلام اینکه سه تقاطع غیرهمسطح در ماه های ابتدایی سال ۱۴۰۴ افتتاح خواهند شد، بیان داشت: شهرداری پیشنهادات خود را مطرح می کند و در نهایت با نظر اعضای محترم شورا پیش خواهد رفت. از موضوعات مدنظر شهرداری، اتمام مرمت ساختمان تاریخی ساعت و پروژه تالاب عینک است. هوشمندسازی حمل و نقل عمومی از دیگر مواردی است که در برنامه داریم. تکمیل پروژه سعدی به سرگل نیز از اولویت های شهرداری خواهد بود. همچنین اتصال میدان گیل به مسکن مهر و تقاطع غیرهمسطح مصلی از دیگر پیشنهادات شهرداری رشت است.

محمد پورناصرانی معاون معماری و شهرسازی شهرداری رشت نیز در خصوص ردیف مربوط به مطالعات رینگ ۹۰ متری گفت: این پروژه رینگ کامل نیست و نیم هلال است و از آنجا که داخل محدوده شهری قرار گرفته است تصمیم بر آن شد ابتدا مطالعه شود که آیا این رینگ می تواند حفظ شود و کاربردی باشد و بعد از آن در صورتی که تصمیم بر احداث رینگ بعدی بود در چه فاصله ای از این رینگ ۹۰ متری و از کدام مسیر باید دیده شود؟

وی افزود: حدفاصل میدان گیل تا مسکن مهر بخشی از رینگ ۹۰ متری است که در دستور کار سال آینده قرار دارد اما پیش بینی می شود در نهایت به جز این تکه از رینگ ۹۰ متری که احداث خواهد شد، رینگ شهری در فاصله ای دورتر در نظر گرفته شود.

مسعود عباس نژاد رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر رشت با تاکید بر ضرورت احداث رینگ شهری، گفت: رینگ ۹۰ متری مدتها قبل پیش بینی شده است و امروز کارایی لازم را ندارد. این رینگ به صرفه و صلاح شهرداری نیست. ضمنا در محدوده شهری است و رینگ شهری باید در فاصله دورتری دیده شود.

عباس نژاد خاطرنشان کرد: مطالعات رینگ شهری از ضرورت های مدیریت شهری است که اگر قرار باشد اعتبارات ملی نیز در نظر گرفته شود نیاز است مطالعات اولیه وجود داشته باشد.

سید حسین رضویان رئیس کمیسیون توسعه پایدار شورا خواستار حضور شهرداری رشت در نمایشگاه های کشوری شد و گفت: در ردیف مربوط به اینگونه اقدامات ۴۰۰ میلیون تومان در نظر گرفته شده است که حتی برای شرکت در نمایشگاه های داخلی نیز رقم ناچیزی است. به همین علت درخواست شده است با توجه به آماده شدن اطلس سرمایه گذاری و آغاز پروژه تالاب عینک مبلغ ۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان برای شرکت در یک نمایشگاه مناسب در نظر گرفته شود.

حسن کریمی کرنق رئیس کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر رشت نیز ضمن اشاره به بررسی های این کمیسیون و تشریح برخی پیشنهادات کمیسیون، بیان داشت:در خصوص سازمان آتش نشانی، درآمد این سازمان باید در حدود بودجه سال گذشته باشد اما با توجه به هزینه های بالای این سازمان و افزایش نرخ ارز، آتش نشانی در خصوص هزینه ها و تامین تجهیزات به منظور خدمات رسانی مطلوب تر نیاز به توجه ویژه دارد./انتهای پیام

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید توسط تیم مدیریت در «گیلان پیام» منتشر می شود.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.