×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

سرخط خبرها

امروز : شنبه, ۴ اسفند , ۱۴۰۳
کودکان و نوجوانان کانونی با چهره ماندگار فرهنگ و هنر هم‌نشین‌ شدند/ سلامی دوباره به نام‌آشنای گیلانی

گیلان پیام/ آیین سلامی دوباره که با هدف فراهم‌سازی بسترهای مناسب برای نشست نوقلمان نوجوان عضو کانون پرورش فکری کودکان ونوجوانان با صاحبان قلم و اندیشه در گیلان کلیدخورد، در پس بازخوردهای مثبت و استقبال کارکنان و اعضای این مجموعه، با افزایش گستره اجرا همراه‌شد و این فرآیند رو به‌رشد، امکانی برای هم‌نشینی آینده‌سازان با چهره‌های نام‌آشنای عرصه فرهنگ وهنر استان فراهم‌کرد.

برهمین اساس،«روز جهانی زبان مادری» بهانه‌ای برای آغاز دور جدید دورهمی‌ها و هم‌نشینی کارکنان و اعضای مراکز فرهنگی هنری کانون با حضور محمدرسول حقدوست، پیش‌کسوت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان گیلان و از چهره‌های نام‌آشنای فرهنگ و هنر استان در کافه سینمای رشت‌شد.
قصه شیرین و دلنشین در زبان مادری ریشه دارد
حقدوست که فعالیت خود به عنوان مربی فرهنگی کانون گیلان را از سال ۱۳۶۲ آغازکرد و طی ۳ دهه حضور در این مجموعه، با تکیه بر توان‌مندی‌های مختلف، به‌ویژه قصه‌گویی، با نگاه تخصصی به قصه‌های بومی و محلی، هنر موسیقی، بازیگری و بداهه‌گویی و فعالیت‌های کتاب‌محور نقش به‌سزایی در رشد و بالندگی کودکان و نوجوانان داشت، این بار به بهانه دوم اسفند (روز زبان مادری) به جمع کانونی‌ها برگشت و در فضایی ساده و صمیمانه به گفت‌وگو پرداخت و از تجربه‌ها و آموخته‌ها با همکاران و آینده‌سازان صحبت‌کرد.
وی درآغاز سخنانش، تصویری از کانون پرورش فکری ارایه داد و مراکز فرهنگی هنری این نهاد را زیبا و خوش‌رنگ توصیف‌کرد و این مجموعه را محفل سرمایه‌های انسانی با استعداد خواند.

مجری و بازیگر سینما و تلویزیون درهمین حال، ورود به کانون در سال ۱۳۶۲ ه.ش را شیرین‌ترین لحظه زندگی خود اعلام‌کرد و از خاطرات خوش هم‌نشینی و هم‌صحبتی با کارکنان، کودکان و نوجوانان سخن به میان آورد.
او که از هنرمندان فعال در زمینه موسیقی سنتی است و عنوان‌های برگزیده استانی، ملی و بین المللی در عرصه قصه‌گویی را در کارنامه‌دارد، درهمین‌حال تجربه فرازو فرودهای این عرصه را با حاضران به‌اشتراک‌گذاشت و نقش تاثیرگذار مادر و زبان مادری را در کسب موفقیت‌هایش بازگوکرد.
محمدرسول حقدوست ادامه‌داد: هرچه دارم، از عنایت خداوند و در مرتبه بعدی، مادر است که هم‌زمان با خانه‌داری و کشاورزی، برایم قصه می‌گفت و از همان‌روزها قصه و قصه‌گویی در اندیشه و وجودم ریشه دواند.
این هنرمندگیلانی بخش‌پایانی صحبت‌های خود را به تشریح دلایل موفقیت‌ها و استقبال مخاطبان از آثارش اختصاص‌داد وگفت: اگر به خداوند وصل شویم و صادقانه و با خلوص نیت عمل‌کنیم، مردم نیز این صداقت را احساس‌کرده و اعتمادمی‌کنند و از محبت آنان برخوردارخواهیم‌شد.
لزوم آشناسازی نسل امروز با داشته‌های فرهنگی و زبان مادری
سرپرست اداره کل کانون استان گیلان هم در این نشست فرهنگی و هنری، ضمن خوش‌آمدگویی به محمدرسول حقدوست و دیگر حاضران، از اهمیت این هم‌نشینی‌ها برای شناخت کودکان و نوجوانان از مفاخر و بزرگان گفت: این روزها شاهد شکاف میان‌نسلی هستیم و لازم‌است برای آشناسازی نسل امروز باداشته‌های فرهنگی و زبان مادری تلاش‌کنیم.
سجادکوچک‌نژاد در ادامه با طرح پرسشی در ارتباط با دلایل شناخت ناکافی نسل حاضر از شخصیت‌های شاخص کشور و فاصه‌گرفتن آنان از زبان مادری و گویش‌های محلی اظهارکرد: ضرورت‌دارد این امر را در کم‌توجهی به فرهنگ‌سازی جستجوکنیم و با مغتنم‌شمردن روزهای حضور در مجموعه‌های فرهنگی و با بهره‌گیری از ابزارهای مختلف فرهنگی، هنری و ادبی، برای برطرف‌سازی این کاستی‌ها برنامه‌ریزی داشته‌باشیم.
این مسوول فرهنگی با تاکید بر ضرورت استفاده از دقایق و لحظه‌ها برای نیل به این هدف افزود: نسل‌های مختلف از دهه‌های متفاوت، پی درپی به ما اضافه‌می‌شوند و این امر رسالت‌مان را سنگین و دشوارترمی‌کند.
او اضافه‌کرد: آنچه یاریگر کانون پرورش فکری به عنوان یک متولی متخصص حوزه کودک و نوجوان و همیار فرهنگی جامعه است، اعتماد خانواده‌ها به این نهاد و دلگرمی به پشتوانه‌های ارزش‌مندی چون محمدرسول حقدوست و دیگر سرمایه‌های معنوی است که ریشه در کانون و مراکز فرهنگی هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان دارند.

کوچک‌نژاد هم‌چنین، به سیاست کانون در سال جاری مبنی بر مرکز، مخاطب و نوجوان‌محوری اشاره و تاکیدکرد: محورقراردادن آینده‌سازان و طرح‌ریزی برنامه‌ها با همراهی‌خانواده‌ها در مراکز فرهنگی هنری، همواره در این مجموعه دنبال‌می‌شود و تلاش‌داریم با جلب حمایت افزون‌تر مسوولان، برای حرکت موثرتر در مسیر کشف و شکوفایی استعدادهای فکری و ذوقی فرزندان ایران اسلامی تلاش‌کنیم.
حمیرا خدابنده دوگاهه، کارشناس مسوول آفرینش‌های ادبی کانون پرورش فکری استان گیلان هم از جمله حاضران بود و ضمن طرح موضوع‌هایی درتبیین اهمیت زبان مادری، به معرفی آثار خود در این زمینه و خوانش اثرپرداخت.
برنامه‌های این روز که با اجرای صغری‌قامتی‌مقدم، آغاز و به‌پیش‌رفت، با خوانش ‌دل‌نوشته و خوانش شعر گیلکی و فارسی، به‌ترتیب از سوی مهدیس‌پوررضا، فاطمه رحیم‌زاده و نورا شیخی، از اعضای کودک و نوجوان مراکز فرهنگی هنری کانون رشت همراه‌بود.
تماشای فیلم کوتاه «تاسیان» به هنرمندی محمدرسول حقدوست، قصه‌گویی، خاطره‌گویی و هنرنمایی این چهره نام‌آشنای فرهنگ و هنر با آواز و هم‌چنین، اهدای تندیس و تجلیل از این پیش‌کسوت کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان، پایان‌بخش آیین «سلامی‌دوباره» در روز پاس‌داشت زبان مادری به‌شمارمی‌رفت./انتهای پیام

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید توسط تیم مدیریت در «گیلان پیام» منتشر می شود.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.