×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

سرخط خبرها

امروز : شنبه, ۴ اسفند , ۱۴۰۳
 جایگاه نخست گیلان درتولید چوب صنوبر از لحاظ حجمی در کشور

گیلان پیام/مدیرکل منابع طبیعی گیلان در نشست خبری با اشاره به اینکه صنوبر کاری پیش مرگ جنگل‌های هیرکانی است، افزود: توسعه صنعت صنوبرکاری و حمایت از صنوبرکاران در گیلان مورد توجه ویژه است.

وی بااشاره به  کشف هزار و ۱۳۴ مترمکعب چوب قاچاق در گیلان گفت: این میزان چوب قاچاق در قالب هزار و ۴۰۴ فقره پرونده کشف شده‌است.

وی با بیان اینکه امسال ۱۰ نیروی منابع طبیعی استان توسط قاچاقچیان چوب مصدوم شدند، بیان کرد: بیشترین قاچاق چوب در شهرستان‌های تالش، رضوانشهر و شفت انجام می‌شود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان اضافه کرد: تاکنون هزار و ۷۸۲ نفر دارای سابقه قاچاق چوب در استان شناسایی شده است؛ مجازات‌های بازدارنده و برخورد قاطع با متخلفان نقش مهمی در کاهش قاچاق چوب دارد.

وی در ادامه با اشاره به اهمیت صنوبرکاری برای تامین نیاز کارخانجات سلولزی و اجرای طرح کاشت یک میلیارد درخت اظهار کرد: تاکنون صنوبرکاری در ۳۵ هزار هکتار از مستثنیات اشخاص و نیز در سطح ۱۷ هزار هکتار از اراضی ملی انجام شده‌است.

وی با بیان اینکه منابع طبیعی و آبخیزداری برای صنوبرکاری با بانک کشاورزی تفاهمنامه دارد، اضافه کرد: متقاضیان صنوبرکاری برای دریافت تسهیلات به بانک کشاورزی معرفی می شوند که بازپرداخت آن پس از برداشت چوب انجام می شود.

وی با بیان اینکه منابع طبیعی هیچ قوانین سختی برای پروژه دولتی ندارد، اضافه کرد: واگذاری ۵۰ هکتار زمین در منطقه لوشان گیلان در راستای ماده ۲۱ برای انرژی های تجدیدپذیر در مراحل نهایی کار است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان با تاکید بر اهمیت همکاری مردم برای حفظ منابع طبیعی بیان کرد: این منابع و سرمایه های نسل های بعد بدون همکاری مردم ماندگار نمی شود و چالشی بزرگی خواهد بود.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان با بیان اینکه ۷۰ درصد از جغرافیای استان منابع طبیعی است، گفت: گیلان استان منابع طبیعی است و از مناطق منحصر به فرد کشور و حتی خاورمیانه است.

دکتر رضوی با تاکید بر لزوم توجه به صیانت از جنگل‌ها و منابع طبیعی اضافه کرد: یانت و حفظ منابع طبیعی یک ارزش است و باید تبلیغ و فرهنگ‌سازی شود.

مدیرکل منابع طبیعی گیلان با بیان اینکه این سازمان در واگذاری عرصه‌ها جهت احداث اماکن عام‌المنفعه همراه است، گفت: منابع طبیعی در حوزه‌های مختلف اقتصادی، خدماتی و گردشگری نگاه سخت‌گیرانه ندارد.

مدیرکل منابع طبیعی گیلان از تخصیص ۵۰ هکتار برای اراضی ملی برای اجرای تولید انرژی‌های نو در جنوب این استان خبر داد و بیان کرد: منابع طبیعی در راستای منافع مردم و رضایت‌مندی عمومی گام‌های مثبت برداشته است.

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان از تولید ۷۰۰ هزار متر مکعب صنوبر در استان خبر داد و بیان کرد: گیلان جایگاه نخست تولید چوب صنوبر از لحاظ حجمی در کشور را دارد.

رضوی با بیان اینکه صدور گواهی حمل صنوبر جلوی قاچاق را می‌گیرد، گفت: گیلان دارای ۳۵ هزار هکتار اراضی اشخاص و ۱۷ هزار اراضی ملی صنوبرکاری است.

مدیرکل منابع طبیعی گیلان با بیان اینکه بیشترین قاچاق چوب استان در تالش صورت می‌گیرد، گفت: گیلان در بخش کشفیات قاچاق چوب مقام نخست کشور را کسب کرده است.

دکتر رضوی با تاکید بر لزوم تعریف قوانین سخت‌گیرانه در مبارزه با قاچاق چوب اضافه کرد: ۱۵۳۹ فقره کشف چوب‌آلات در سال گذشته صورت گرفته است و این میزان در سال جاری ۱۴۰۴ فقره بوده است.

به گفته وی، مجازات‌های بازدارنده و سخت‌گیرانه و فرهنگ‌سازی رسانه‌ای در مبارزه با قاچاق چوب مؤثر است.

مدیرکل منابع طبیعی گیلان از مجروح شدن ۱۰ محیط‌بان در مبارزه با قاچاق چوب در استان خبر داد و بیان کرد: مسائل حقوقی و قضائی این افراد در حال پیگیری است.

دکتر رضوی با بیان اینکه باید جلوی برخی خواسته‌های ضد منابع طبیعی ایستاد، گفت: به هر قیمتی نباید برای جلب آرا و نظرات مردم عرصه‌های منابع طبیعی را حذف کرد.

وی با اشاره به تعهد کاشت ۸ میلیون اصله افزود: از این میزان تعهد، حدود ۱۰ میلیون نهال کشت شده است.

رضوی از رفع تداخل حدود ۸ هزار هکتار اراضی ملی در گیلان خبر داد و بیان کرد: برای جلوگیری از زمین‌خواری، پنجره واحد منابع طبیعی در گیلان ایجاد شده است.

استان گیلان به عنوان نگین سبز انگشتری ایران‌زمین دارای ۵۶۵ هزار هکتار جنگل و ۲۲۴ هزار هکتار مرتع است./انتهای پیام

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید توسط تیم مدیریت در «گیلان پیام» منتشر می شود.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.