×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

سرخط خبرها

امروز : شنبه, ۳ آذر , ۱۴۰۳
روحانی در اختتامیه نهمین جشنواره بین المللی فارابی: آثار برجام الی یوم‌القیامه باقی می‌ماند/ اگر به تعهدات بین‌المللی احترام نگذاریم، باید فاتحه تمدن را بخوانیم

رئیس جمهور گفت: بعضی‌ها هنوز ابعاد مسئله برجام را لمس نکرده اند، برجام یک آثار دائم دارد که الی یوم القیامه از بین نمی‌رود.به گزارش گیلان پیام،حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی رئیس جمهور در اختتامیه جشنواره فارابی گفت: در دورانی سایه مظلومیت و یا نوعی محرومیت بر سر علوم انسانی افکنده شد، آن زمان آثار علمی و اکتشافات علوم طبیعی، تجربی و مهندسی به صحنه زندگی مردم آمد و زرق و برق این آثار بسیاری از جوامع ما را تحت تأثیر قرار داد.

وی ادامه داد: تأثیر این زرق و برق تا جایی بود که فکر می‌کردند علم در علوم طبیعی، تجربی و مهندسی خلاصه می‌شود و علوم انسانی هم در رده‌های دوم و سوم زندگی انسان‌ها قرار می‌گیرد.

رئیس جمهور کشورمان با بیان اینکه این سایه بر ذهن جوانان ما هم تأثیراتی گذاشت، ادامه داد: جوانان زمانی که قصد انتخاب رشته‌های دانشگاهی را داشتند، عمدتا جوانان بااستعدادتر در دوره‌ای به دنبال علوم مهندسی و ریاضی و در دوره‌ای دیگر به دنبال علوم تجربی بودند و آنهایی که از این کاروان جا می‌ماندند به ناچار یکی از رشته‌های علوم انسانی را انتخاب می‌کردند.

توسعه بدون رشد و پیشرفت در علوم انسانی و اسلامی امکانپذیر نیست

روحانی تأکید کرد: خوشحالم که این دوران سریع سپری شد و امروز برای کسی تردید وجود ندارد که توسعه در یک کشور در کنار علوم طبیعی و تجربی بدون رشد و پیشرفت در علوم انسانی و اسلامی امکانپذیر نیست.

وی با بیان اینکه امروز حکمرانی شایسته می‌تواند جامعه را در مسیر درست هدایت کند، اضافه کرد: این حکمرانی شایسته از چه دانش‌ها و علومی نشأت می‌گیرد؟ مدیریت و برنامه‌ریزی در همه رشته‌ها صادق است، اما مدیریت عام کشور از چه رشته علوم‌هایی سرچشمه می‌گیرد؟

رئیس جمهور کشورمان گفت: سیاستمداری و سیاست‌ورزی که جایگاه بسیار تأثیرگذاری در سرنوشت جامعه دارد از چه رشته علومی سرچشمه می‌گیرد؟ اقتصاد و اقتصاددانی از چه رشته علومی نشأت می‌گیرد؟

روحانی ادامه داد: امروز در منطقه ما گروه‌هایی که اقدامات تروریستی و جنایت‌ها انجام دادند، از بمب، موشک، اینترنت و فضای مجازی استفاده کردند، آنهایی که منطقه خاورمیانه را به آشوب کشیدند، کسانی بودند که در فهم درست از دین و مسائل اجتماعی عقب‌مانده بودند و از صنعت و تکنولوژی برای بهم ریختن جامعه استفاده کردند.

وی اظهار کرد: گروه‌های تروریستی مانند داعش بیشترین استفاده را از فضای اینترنت می‌کردند و این استفاده از علم برای اهداف ناصحیح بود. فاشیسم از کجا نشأت گرفت؟ آنها هم به ظاهر از علم و دانش استفاده می‌کردند.

رئیس جمهور کشورمان با بیان اینکه صنعت هسته‌ای می‌تواند در بسیاری از علوم و فنون به نفع جامعه باشد، اما استفاده نادرست و غلط از آن بشر را به سمت نابودی می‌برد، تصریح کرد: اینکه مقام معظم رهبری فرمودند؛ ساخت، نگهداری، انبار و استفاده از سلاح‌های کشتارجمعی حرام است، به این دلیل بوده که باید علوم انسانی و اسلامی پیشتاز صنعت باشد.

علوم انسانی با سفارش متحول نخواهد شد

روحانی با تأکید بر اینکه عقل، دین و اخلاق چراغ راهنمای بشر است، افزود: ما نمی‌توانیم بدون چراغ در دنیای تاریک امروز حتی با بهترین ابزارها حرکت کنیم. تحول در علوم انسانی با مهندسی صورت نمی‌گیرد و علوم انسانی با پول پیشرفت نمی‌کند و با سفارش هم متحول نخواهد شد.

وی تأکید کرد: به جای پول، سفارش و مهندسی فضای آزاد را در اختیار دانشمندان قرار دهید، فضای نقد را باز بگذارید، در آن فضا علامه طباطبایی و مطهری‌ها رشد می‌کنند؛ باید وضعیتی ایجاد کنیم که در آن علم رشد کند و پرورش یابد.

رئیس جمهور کشورمان با اشاره به اینکه باید به تنوع‌ها و اختلاف‌نظرها احترام گذاشت، ادامه داد: اختلافی که در چارچوب نظریه باشد برای وحدت جامعه ما مفید است و فشار برای وحدت ماشینی می‌تواند برای انسجام جامعه خطرناک باشد.

وی با تأکید بر اینکه باید دانشجوها را تشویق کنیم و محیط دانشگاه را آزاد بگذاریم، ادامه داد: علوم انسانی باید جامعه را هدایت کند، نباید به دنبال این باشیم که چندنفر در اتاقی علوم انسانی را هدایت کنند. این علوم در یک پروسه، نقد و انتقاد رشد می‌کند.

روحانی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در یکی دو هفته اخیر آمریکایی‌ها در دو بخش شکست بزرگی خوردند. آنان می‌خواستند در برابر افکار عمومی جهان بایستند و تعهدات بین‌المللی را زیرپا بگذارند که دنیا برابر آمریکا ایستاد.

وی تصریح کرد: شما صف مقابل آمریکا را دیدید، تمام کشورهای جهان به استثنای یکی دو کشور و رژیمی منفور همه در برابر آمریکا یکپارچه بودند. اگر ما به تعهد و قرارداد احترام نگذاریم فاتحه تمدن در جامعه خوانده می‌شود.

رئیس جمهور کشورمان افزود: اگر تعهد دولتی به وسیله دولت بعدی زیرپا گذاشته شود، هیچ قراردادی منعقد نمی‌شود و دیگر اعتمادی باقی نمی‌ماند. اعتماد زمانی ایجاد خواهد شد که دولت بعدی به تعهدات دولت قبل متعهد بماند. اگر این اصل را برداریم سنگ زیربنای روابط بین‌الملل را خراب کردیم.

روحانی با بیان اینکه خوشحالم حاکمیت کاخ سفید در زیرپا گذاشتن تعهدات، ایستادگی در برابر مصوبه شورای امنیت سازمان ملل و توافق ۷ کشور ناموفق بود، ادامه داد: این پیروزی برای بشریت اخلاق و حقوق است. بارها گفته‌ام ما در برجام موفقیت‌هایی بدست آوردیم که هیچ وقت از بین نخواهد رفت.

تا قیامت موفقیت‌های برجام باقی می‌ماند

وی اضافه کرد: در برجام به دنیا گفتیم که معضل پیچیده منطقه‌ای و حتی بین‌المللی با میز مذاکره قابل حل است، تا تاریخ وجود دارد چنین دستاوردی از بین نخواهد رفت. اگر روزی فردی برجام را از بین ببرد، تا قیامت موفقیت‌هایی که به دست آوردیم باقی می‌ماند.

رئیس جمهور کشورمان با تأکید بر اینکه ثابت کردیم ایران راستگو و دشمنان دروغگو هستند، ادامه داد: به جهان ثابت کردیم که ایران دنبال سلاح هسته‌ای نبوده و نیست و گزارش‌های آژانس هم بر این موضوع صحه گذاشته است.

خاتمه PMD یعنی ایران راست و معاندان دروغ گفته‌اند

روحانی درباره خاتمه یافتن PMD تصریح کرد: معنای خاتمه یافتن PMD این پرونده مهم، پیچیده و فنی بین‌المللی این است که ایران راست و معاندان دروغ گفته‌اند؛ ما در برجام کاری کردیم که دنیا بپذیرد ایران حق دارد تحقیق و توسعه هسته‌ای خود را ادامه دهد. این دستاورد قابل خدشه‌وارد کردن نیست.

رئیس جمهور کشورمان ادامه داد: بعضی‌ها هنوز ابعاد مسئله برجام را لمس نکرده‌اند که چه هست و چه آثاری دارد، آثار آن تا یوم‌القیامه از بین نمی‌رود؛ از راه برجام سرمایه‌ خارجی به ایران آمد و تبدیل به کارخانه، نیروگاه، لوکوموتیو و هواپیما شد.

ترامپ هرچه خود را به در و دیوار زد نتوانست برجام را برهم زند

روحانی گفت: دیپلمات‌های ما قراردادی نوشتند نمی‌گویم این قرارداد نقصی ندارد، چراکه هر کار بشری نقص دارد. یکسال است ترامپ خود را به در و دیوار می‌زند تا این قرارداد را برهم زند، اما تا امروز موفق نشده، این به معنای پیروزی حق بر دیکتاتوری است.

وی ادامه داد: آمریکایی‌ها نتوانستند با خودبزرگ‌بینی، روحیه استکباری و دیکتاتوری افکار عمومی جهان را زیرپا بگذارند، این شکستی بزرگ برای آنان و پیروزی بزرگ برای ماست.

رئیس جمهور کشورمان با اشاره به حوادث اخیر در کشورمان بیان کرد: در لندن و نیویورک هم ممکن است مردم اعتراض کنند و شیشه‌ها را بشکنند، در ایران هم اعتراضی بود که عده‌ای اعتراضشان به حق، اما بعضی‌ها سوأ استفاده کردند، این اعتراض تمام شد و نیروهای امنیتی ما به خوبی اداره کردند.

وی افزود: در خیابان عده‌ای می‌آیند اعتراض می‌کنند حالا حق است یا ناحق؛ من خواهش می‌کنم به همه مردم ما احترام بگذاریم. حالا اگر یک فردی از یک جایی دستوری داشته، تحریک شده است و یا جاسوس بوده است بگذارید در یک دادگاه صالح ثابت شود. همینطور که نمی‌توان حرف زد. هر کسی می‌آید در خیابان حرف بزند یا خس و خاشاک است، یا گاو است، یا گوساله است یا آشغال است این چه جور حرف زدنی است. چرا بی‌ادبانه با جامعه برخورد می‌کنید.

روحانی تأکید کرد: رواشناسان و جامعه‌شناسان و نخبگان باید مسائل را تحلیل و روشن کنند، اگر خدای ناکرده روزی ارزش‌های دینی و ملی ما در نزد جوانان کمرنگ شود، ما مقصریم./انتهای پیام

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید توسط تیم مدیریت در «گیلان پیام» منتشر می شود.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.