- نویسنده : مدیر وبسایت
- 16 تیر 1394
- کد خبر 171
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در سخنان پیش از خطبه های نماز جمعه تهران گزارشی از میزان اجرای اقتصاد مقاومتی در مدت یک سال گذشته ارائه کرد.
به گزارش گیلان پیام- محمدباقر نوبخت با طرح سه سوال چرایی اقتصاد مقاومتی؟ ، چه اقداماتی از سوی دولت انجام گرفت؟ و دستاوردها چه خواهد بود؟ گفت: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی وقتی ما نمی خواستیم زیر یوغ تحمیل برنامه های قدرتمندان جهانی قرار گیریم ، آنها تحریم هایشان را علیه ما آغاز کردند.
وی افزود: از سال ۱۹۷۲ تا سال ۲۰۱۲ ، سی و شش بار جمهوری اسلامی ایران را به شکل های مختلف تحریم کردند و شورای امنیت نیز سه بار تحریم ظالمانه علیه جمهوری اسلامی ایران اعمال کرد.
نوبخت گفت: رهبر معظم انقلاب اسلامی در چنین شرایطی که نبرد تمام اعیار اقتصادی بین جمهوری اسلامی ایران و قدرت های بزرگ بوجود آمد و آنها تلاش کردند اقتصاد ما را فلج کنند بدرستی اقتصاد مقاومتی را مطرح فرمودند و آن را در قالب ۲۴ بند به هر سه قوه بویژه دولت ابلاغ کردند.
سخنگوی دولت حرکت به سمت اقتصاد دانش بنیان ، افزایش بهره وری ، هدفمندی یارانه ها در جهت افزایش تولید و عدالت اجتماعی ، افزایش سهم نیروی انسانی در تولید ، کاهش واردات ، اصلاح نظام مالی ، صادرات کالا و خدمات ، افزایش سهم صندوق توسعه ملی و تقویت فرهنگ جهادی را از جمله محورهای مهم اقتصاد مقاومتی برشمرد.
نوبخت با تشکر از درایت مقام معظم رهبری در این خصوص گفت: ایشان در ۱۹ بهمن ۹۲ سند اقتصاد مقاومتی را به همه سران قوا ابلاغ کردند و رئیس جمهور نیز در اول اسفند همان سال آن را به معاون اول ابلاغ کرد و پس از آن نیز معاون اول از ما به عنوان برنامه ریزی کشور خواست تا همه ۲۴ بند سند اقتصاد مقاومتی را پس از بررسی در شورای اقتصاد به طور تخصصی و ویژه به دستگاه ها و وزارتخانه ها ابلاغ کنیم که این کار نیز انجام شد.
وی با بیان این که هم اکنون یک سال از ابلاغ برنامه اجرایی اقتصاد مقاومتی به دستگاه ها می گذرد ، افزود: حتی اگر تحریم ها هم برطرف شود باید اقتصاد مقاومتی را داشته باشیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور در ادامه به بخش هایی از کارهای انجام شده در دستگاه ها و وزارتخانه های مختلف پرداخت و گفت: در وزارت نفت ما شاهد افزایش ۲۳ و نیم درصدی صادرات محصولات پتروشیمی و همچنین راه اندازی شش ردیف پالایشی پارس جنوبی به همراه سه سکوی تولید بوده ایم.
نوبخت افزود: در این مدت نیمی از ظرفیت پالایشگاهی دریایی فاز ۱۷ و ۱۸ پارس جنوبی را اضافه کردیم و معیانات گازی را به ۴۶۶ شبکه در روز افزایش دادیم.
وی گفت: تکمیل خط ششم گاز با اولویت صادرات گاز به عراق و تکمیل پالایشگاه های معیانات ستاره خلیج فارس با ۳۶۰ هزار بشکه در روز از دیگر اقدامات وزارت نفت است.
نوبخت افزود: در مدت یک سال اجرای اقتصاد مقاومتی توانستیم ساخت ۸۸ جایگاه سی ان جی در سال ۹۲ را به ۲ هزار و ۲۰۰ جایگاه و همچنین تولیدات محصولات پتروشیمی را ۸ درصد افزایش دهیم.
سخنگوی دولت گفت: در این مدت وزارت جهاد توانست ۶ و ۶ دهم درصد در بخش تولیدات کشاورزی باغی ، ۷ و ۸ دهم درصد در بخش شیلات و ۴ و ۹ دهم درصد در بخش دامی رشد داشته باشند.
نوبخت افزود: ما وظیفه داریم در این شرایط تحریم گندم را برای ماه های زیادی ذخیره کنیم بنابر این در یک سال گذشته علاوه بر خرید تضمینی بیش از ۲ میلیون تن گندم از گندمکاران ، بیش از ۶ ماه ذخایر گندم را افزایش دادیم.
وی گفت: در بخش وزارت نیرو توانستیم راندمان نیروگاه ها را افزایش دهیم و ۶ هزار مگاوات نیروگاه برق در ایران و ۴ هزار مگاوات نیز در ترکیه احداث کنیم.
نوبخت افزود: در این مدت ۷ هزار و ۶۱۰ میلیون کیلووات برق به کشورهای همسایه صادر کردیم که معادل ۷۲۰ میلیون دلار درآمد داشته است.
وی گفت: در بخش تراتزیت توانستیم در مسیرهای دریایی ۱۱۷ درصد ، در راه آهن ۶۱ درصد و در ترانزیت کالاهای نفتی و غیر نفتی بیش از ۳ درصد افزایش ترانزیت داشته باشیم.
سخنگوی دولت افزود: در این مدت از اجرای اقتصاد مقاومتی توانستیم ۵۳ درصد تعداد پروازهایی که از آسمان ایران عبور می کند افزایش دهیم که این موضوع به نوبه خود بسیار مهم است.
نوبخت در ادامه به اقدامات صورت گرفته در بخش صنعت پرداخت و گفت: کاهش طبقات واردات از ۱۴ درصد به ۱۰ درصد از جمله این اقدامات است.
وی افزود: فقط در یک سال گذشته صادرات غیرنفتی بدون میعانات ۱۳ درصد و با میعانات ۱۹ درصد رشد داشته این در حالیست که واردات در این مدت فقط ۶ درصد رشد داشته است.
نوبخت گفت: رشد صادرات صنعت از ۱۳ و ۳ دهم میلیارد دلار به ۱۳ و ۶ دهم میلیارد دلار یعنی ۲ و ۳ دهم درصد بوده که این میزان کم است اما با توجه به شرایط تحریمی و فشار قدرت های بزرگ قابل توجه می باشد.
سخنگوی دولت تصریح کرد: در همه این شرایط ما هیچ گاه دستمان را در برابر زورگویی های قدرت های بزرگ بالا نبرده و نمی بریم و ان شاءالله اندک اندک به پیش خواهیم رفت و این موضوع اثرات اجرای اقتصاد مقاومتی است.
نوبخت درباره تسهیلات اعطایی به بخش صنعت گفت: در این مدت ۱۴۹ هزار میلیارد ریال در اختیار صنعت قرار دادیم که نسبت به گذشته بیش از ۴۸ درصد رشد داشته است.
وی افزود: برای اولین بار ما شاهد رشد ۳ درصدی در اقتصادمان بوده ایم البته این به قدری نیست که در سفره مردم خود را نشان دهد.
نوبخت گفت: ما در حال دستیابی به رشد اقتصادی ۸ درصدی در قالب برنامه ششم توسعه هستیم که این می تواند رفاه اقتصادی ملموسی را برای مردم ایجاد کند.
وی افزود: در یک سال گذشته رشد منفی سرمایه گذاری به رشد مثبت تبدیل شد به نحوی که در ۹ ماه سال گذشته شاهد رشد ۱۸ و ۸ دهم درصدی در سرمایه گذاری بودیم و توانستیم نرخ تورم را از بالای ۴۰ درصد به زیر ۱۵ درصد برسانیم.
نوبخت گفت: این به معنای ارزانی نیست و تنها همتی که ما کردیم این بود که توانستیم رشد گرانی را کم کنیم.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور کاهش وابستگی بودجه به نفت را از جمله مزایای عمده اجرای اقتصاد مقاومتی برشمرد و افزود: در این مدت شاهد کاهش ۲۳ درصدی وابستگی بودجه به نفت بودیم این در حالیست که با توجه به فشار تحریم ها نتوانستیم یک و ۳ دهم منابعمان را در این مدت بدست آوریم.
نوبخت گفت: تلاش می کنیم امسال هم برای کاهش هزینه های درمان اقدام و برای بهبود شرایط عمل کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان این که دولت تلاش می کند تا آسیب های تحریم کاهش یابد، افزود: اکنون نمایندگان جمهوری اسلامی ایران از سوی ملت بزرگ ایران در برابر قدرت های جهانی نبرد تنگاتنگ می کنند و این برای نخستین بار است که یک کشور در برابر شش قدرت جهان گفتگوی بدون تحمیل دارد.
نوبخت گفت: دیگر اینگونه نیست که برخی بخواهند به جمهوری اسلامی ایران زور بگویند زیرا ما در برابرشان می ایستیم.
وی از ملت بزرگ ایران خواست تا فرزندان غیور ، متدین ، شجاع و مورد اعتمادشان در تیم مذاکره کننده هسته ای را برای پیروزی در این میدان بویژه در شب های قدر دعا کنند.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی همچنین با اشاره به تدوین برنامه ششم توسعه کشور که به این سازمان محول شده است گفت: باید در این برنامه به اشتغال جوانان و پیشرفت کشور توجه شود که وقتی این وظیفه به ما واگذار شد لرزه به تنم افتاد و برای موفقیت در این زمینه ضمن همکاری کارشناسان متخصص و مجرب به دعای خیر مردم نیز نیازمندیم.
سخنگوی دولت با تشکر از منتقدان به بیانات مقام معظم رهبری در زمینه نقد دولت اشاره کرد و افزود: انتقاد آسانتر از عمل کردن است و امیدواریم خداوند به منتقدان انصاف دهد./صداوسیما
https://gilanpayam.ir/?p=171