- نویسنده : مدیر وبسایت
- 18 آذر 1403
- کد خبر 34146
- بدون نظر
- ایمیل
- پرینت
سایز متن /
فاطمه منکویی
گیلان پیام/در این نشست دکتر ملوک پور علیزاده به بررسی سبک های تربیت جنسی کودکان و عوامل مرتبط با آن در مادران مراجعه کننده به مراکز خدمات جامع سلامت شهر رشت پرداخت و هدف کلی از این تحقیق گفت : تعیین سبک های تربیت جنسی کودکان و عوامل مرتبط با آن در مادران مراجعه کننده به مراکز خدمات سلامت شهر رشت است.
سبک تربیت جنسی سخت گیرانه ؛
وی با اشاره به انواع سبک تربیت جنسی گفت: در سبک جنسی سخت گیرانه در واقع باورهای والدین در خصوص تربیت جنسی به ونه ای کنترل کننده و دارای رفتارهای محدد و تنبیه کننده نشلن می دهد. در این نوع سبک والدین آگاه نسبتا خشکی در ارتباط تربیت جنسی کودک دارند.
سبک تربیت جنسی مقتدرانه؛
سبک تربیت جنسی مقتدرانه نیز بهترین نوع تعامل والدین با فرزندان خود درباره مسایل جنسی است ، به طوری که مادران در سبک تربیتی مقتدرانه ؛ بیشتر درباره موضوعات جنسی با کودک خود گفت و گو می کنند. در این نوع سبک تربیت جنسی والدین می دانند که تربیت جنسی بخش مهمی از تربیت درست و سالم ، ارزش های انسانی و تصمیم گیری درست است و در واقع صحبت در این زمینه کلید پرورش صحیح کودک می باشد.
والدین به کودکان این اجازه را می دهند که سوالات خود را مطرح کنند و با توجه به سن کودک نیز پاسخ درستی به او می دهند و از آنجایی که والدین از طریق راهنمایی درست و برقراری ارتباط در این زمینه بر سطح نگرش و عملکرد کودک و رفتارهای جنسی در آینده و همینطور بر تصمیمات درست کودک در آینده تاثیر بسزایی می توانند داشته باشند.
سبک تربیت جنسی آزاد گذار
در این تربیت جنسی آزاد گذار یعنی باورها و رفتارهای بدون کنترل والدین در زمینه دیدگاه و سبک تربیت جنسی نسبت به فرزندانشان است. در این نوع از سبک تربیت جنسی ، مادران کودک خود را رها کرده و هیچگونه نظارتی بر رفتار های کودک صورت نمی گیرد. به عنوان مثال اگر کودک نیز در زمینه مسایل جنسی سوال بپرسد طفره می ر.ند و معتثدند باید اجازه داد کودک یزرگ شود و خودش متوجه مسایل جنسی شود.
در این سبک والدین به هیچ عنوان آموزشی به کودک خود نمی دهند و معتقدند کودک به یکباره نیز متوجه مسایل خواهد شد و حتی این گروه از والدین معتقدند که وظیفه تربیت جنسی بر عهده مدارس است و ان ها هیچ نقشی در تبیت جنسی کودک ندارند.
وی در ادامه اظهار داشت: تعیین میانگین نمره سبک تربیت جنسی سخت گیرانه کودکان در مادرن مراجعه کننده به مراکز خدمات جامع سلامت شهر رشت و تعیین میانگین نمره سبک تربیت جنسی آزاد گذار کودکان در مادران مراجعه کننده به مراکز خدمات جامع سلامت شهر رشت از اهداف ویژه بر شمرد.
دکتر پور علیزاده در خصوص اهداف کاربردی این طرح ، روش اجرا ، روش جمع آوری داده ها ، ارتباط متغیرها با سبک تربیتی جنسی به بیان مسله پرداخت.
آموزش نیاز جامعه سالم ؛
در ادامه دکتر یاسمن یعقوبی مدیر گروه پرستاری کودکان تاثیر آموزش به شیوره بازخورد محوربر اگاهی و عملکرد والدین در ارتباط با مراقبت های ایمنی کودکان مبتلا به اوتیسم را مورد بررسی قرار داد.
وی گفت: هفتاد درصد از کودکان مورد آزار قرار می گیرند از نوع خفیف تا شدید و این آمار بسیار نگران کننده است و یکی از کودکانی که در معرض خطر آزار هستند کودکان با اختلالات مزمن و بیماریها است که جامعه عاجز از درمان آن است اوتیسم می باشد.
وی با اشاره به مراقبت های ایمنی در این نوع کودکان اظهار داشت: مراقبت های ایمنی غفلت شده یا شناخته نشده است و امار نشان دهنده در ایران از هر صد و پنجاه کودک متولد شده یک کودک اوتیسمی است. این کودکان در برقراری ارتباط و تعاملات اجتماعی دچار مشکل هستند و در آغوش والدین آرامش نمی گیرند.
دکتر یعقوبی با اشاره به عوامل تاثیرگذار بر اختلالات عصبی ، انجام اقداات لازم در تشخیص تاکید وافزود: با اشاره به موارد گفته شده این کودکان بسیار آسیب پذیر یوده و در خود مراقبتی دچار مشکل بوده و والدین به عنوان مراقبین اصلی عمل می کنند و لازم به داشتن آگاهی در خصوص کودک بیماردائم العمر هستند.
وی در خاتمه به برگزاری جلسات مشترک با آموزش و پرورش و همکاری مشترک تاکید نمود.
تاثیر رایحه درمانی با اسانس بابونه بر روی اضطراب
دکتر مجید پور شیخان نیز در خصوص بررسی تاثیر رایحه درمانی با اسانس بابونه بر روی اضطراب و شاخص های همودینامیک بیماران میتلا به سندرم کرونری حاد بستری در بیمارستان پرداخت.
وی گفت : بیماری های قلبی و عروقی جز شایع ترین بیماری هااست سالانه حدود ۱۸ میلیون مرگ در جهان و در ایران سالانه ۹۰ مورد مرگ ناشی از بیماران قلبی و عروقی می باشد.همچنین نشانه های عروق قلب می تواند باعث سکته قلبی شود و بیماران در این مورد دچار اضطراب می شوند و از طریق آزاد شدن مواد واسطه در بدن باعث افزایش فشار خون نبض می شودو یک چرخه معیوب بوجود خواهد آمد.
دکتر پور شیخان ادامه داد:در این مطالعات تاثیر اسانس بابونه که یک روش غیر دارویی می باشد بر میزان اضطرب بیمار و شاخص های آن را نشان می دهیم. دو روش برای کاهش اضطراب می توان نام برد ؛روش دارویی و غیر دارویی.در روش دارویی نیاز به نسخه ، دوره درمان و هزینه دارد و در روش غیر دارویی اجرای آسان ، ارزان بودن ، غیر تهاجمی و عدم وجود عوارض شمیایی می توان نام برد.
وی افزود: در رایحه درمانی استفاده از رغن های فرار و معطر گیاهان برای ارتقای سطح سلامت جسمی ، معنوی و فیزیولوژی باعث از بین بردن درد ، ترویج احساس آرامش و رفع اضطراب و استرس روزانه خواهد شد.همچنین از خواص بابونه می توان به ضد التهاب ، تب بر ، تقویت سیستم های عصبی و ایمنی ، آرام بخشی ، خواب آوری و ضد درد ، درمان اختلالات گوراشی ، تشنج ، کاهش اضطراب ، ترس ، افسردگی ریال سرفه ناشی از برونشیت ، سرماخوردگی ، درمان زخم ها و سوختگی ها ، آنتی اکسیدان بودن اشاره کرد.
دکتر پور شیخان به اهداف ویژه این بررسی ها می توان به تعیین و مقایسه اضطراب گروه دارو نما و گروه بابونه قبل و بعد رایحه درمانی پرداخت و نتیجه حاصل را اینگونه بیان کرد: رایحه درمانی با اسانس بابونه می تواند باعث کاهش اضطراب شود.همچنین رایحه درمانی با اسانس بابونه می تواند با عث تعدیل فشار خونه سیستولیک ، فشار خون دیاستولیک و ضربان قلب شود.
آموزش تغذیه تکمیلی به مادران از طریق نرم افزار تلفن همراه
در ادامه دکتر زهرا بستانی هم به بررسی تاثیر آموزش تغذیه تکمیلی به مادران از طریق نرم افزار تلفن همراه بر شاخص های تن سنجی کودکان مراجعه کننده به مراکز جامع سلامت شهر رشت پرداخت و افزود: خدمات ارایه شده در مراکز جامع سلامت ، آموزش های تغذیه تکمیلی به والدین بود . بر اساس پروتکل کل دنیا از شش ماهگی باید تغذیه تکمیلی آغاز گردد. اما گاهی مادران قبل از شش ماهگی شروع به تغذیه تکمیلی نموده و باعث ایجاد عوارض جانبی در کودک می شوند.
وی با اشاره به روش آموزش آکادمیک به مادران اظهار داشت:با کار گروهی اپلیکیشن با محتوای آموزشی به صورت نرم افزار در تلفن همراه مادران مراجعه کننده نصب نموده تا در اوقات فراغت به آموزش و یادگیری بپردازند./انتهای پیام
http://gilanpayam.ir/?p=34146