×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

سرخط خبرها

امروز : پنج شنبه, ۹ فروردین , ۱۴۰۳
قطعنامه پیشنهادی ایران در سازمان ملل تصویب شد

قطنامهقطعنامه پیشنهادی جمهوری اسلامی ایران درباره پیگیری تعهدات قدرتهای اتمی جهان برای خلع سلاح اتمی در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد تصویب شد.به گزارش گیلان پیام، در نشست دیروز سازمان ملل متحد، قطعنامه پیشنهادی ایران برای پیگیری تعهدات کشورهای اتمی در قبال خلع سلاح هسته ای، به رای گذاشته شد و اکثریت صد و بیست کشور عضو جنبش غیرمتعهد ها از این قطعنامه حمایت کردند.

آمریکا، رژیم صهیونیستی، کانادا، انگلیس، روسیه، فرانسه و آلمان به آن رای مخالف دادند.

هفتادمین مجمع عمومی سازمان ملل در نشست دیروز خود بررسی  قطعنامه  های مصوب کمیته اول با موضوع صلح و امنیت بین المللی را در دستور کار داشت.
در این نشست پنجاه و هفت  قطعنامه  در موضوعات مختلف امنیت بین المللی با تاکید بر موضوعات خلع سلاح و به ویژه خلع سلاح هسته ای در دو سطح جهانی و منطقه ای مطرح و تصویب شد.

جمهوری اسلامی ایران نیز  قطعنامه  ای را بر مبنای مصوبات سه کنفرانس پیمان منع گسترش سلاح های هسته ای در سال های ۱۹۹۵، ۲۰۰۰ و ۲۰۱۰ میلادی تنظیم و پیگیری تعهدات دارندگان سلاح اتمی برای خلع سلاح را خواستار شده بود.
این  قطعنامه   غیرالزام آور که با ۱۲۱ رای موافق، ۴۸ مخالف و ۱۲ ممتنع تصویب شد، اقدام عملی همه کشورهای مجهز به سلاح هسته ای را در راستای خلع سلاحهای هستهای برای ترویج ثبات بین المللی و و امنیت بی نقص برای همه خواستار شده است.
قطعنامه  پیشنهادی ایران همچنین تلاشهای یک جانبه بیشتر از طرف کشورهای مجهز به سلاح هسته ای را برای کاهش زرادخانه های هسته ای خود خواستار است.

در یکی از بندهای این  قطعنامه آمده است: کشورهای جهان طبق تعهدات داوطلبانه جهت اعتماد سازی برای حمایت از پیشرفت بیشتر در خلع سلاحهای هسته ای، شفافیت هرچه بیشتر کشورهای دارای سلاحهای هسته ای را درباره قابلیت های سلاحهای هسته ای خود و اجرای توافقات بین المللی خواستارند.

از دیگر محورهای اصلی این  قطعنامه میتوان به کاهش بیشتر سلاحهای هسته ای غیر راهبردی، پایبندی به اقدامات مورد توافق برای کاهش بیشتر وضعیت عملیاتی سیستم های سلاح های هسته ای و درخواست مشارکت از همه کشورهای دارای سلاح های هسته ای در روند نابودی کامل سلاح های هسته ای خود اشاره کرد.

اکثریت یکصد و بیست کشور عضو جنبش عدم تعهد از این   قطعنامه حمایت کردند اما آمریکا، اسرائیل، کانادا، انگلیس، روسیه، فرانسه و آلمان از جمله کشورهای مخالف با این قطعنامه  بودند.
چین، کره، ژاپن، هند و ایتالیا نیز به این   قطعنامه  رأی ممتنع دادند.

نکته قابل توجه در روند تصویب  قطعنامه های این نشست علنی مجمع عمومی، مخالفت رژیم صهیونیستی با اکثر این  قطعنامه ها با رای منفی و در برخی موارد با رای ممتنع بود.

سفیر و معاون نمایندگی کشورمان در سازمان ملل بعد از تصویب  قطعنامه  پیشنهادی جمهوری اسلامی ایران گفت: این  قطعنامه  بر اساس تعهدات مندرج در اسناد بازنگری، عملی کردن تعهدات پذیرفته شده  و از سوی کشورهای هسته ای درخصوص خلع سلاح  را درخواست کرده است.
دهقانی گفت: در ماده ششم معاهده منع اشاعه سلاح های هسته ای تصریح شده که این کشورها موظفند مذاکرات برای آغاز خلع سلاح را آغاز کنند و از این کشورها خواسته شده  که اقدامات گام به گام برای غیرفعال کردن سلاح های هسته ای، سپس امحای آن را عملی کنند که متاسفانه تاکنون هیچ گام موثر و یا جدی در این  خصوص برداشته نشده است.

او افزود: به همین دلیل جامعه جهانی روز به روز فشار خود را بر کشورهای هسته ای بیشتر می کند و امسال شاهد تعداد زیادی   قطعنامه در این خصوص بودیم که تصویب شد، ولی متاسفانه با مخالفت کشورهای هسته ای همراه بود.

معاون نمایندگی کشورمان در سازمان ملل همچنین گفت: این   قطعنامه های پیشنهادی هر دو سال یک بار درباره ضرورت اجرای تعهدات کشورهای هسته ای به تعهدات خود طبق کنفرانس های بازنگری مطرح میشود که به رغم مخالفت کشورهای هسته ای و کشورهای تحت حمایت آنها مانند رژیم صهیونیستی، در نشست مجمع عمومی به تصویب کشورهای جهان رسید.

او در پاسخ سوالی درباره دلیل سکوت و نبودن اعمال فشار قدرت های اتمی جهان به رژیم صهیونیستی درباره لزوم خلع سلاح اتمی این رژیم گفت: درباره  قطعنامه     هایی که مربوط به ایجاد منطقه عاری از سلاح هسته ای به ویژه در خاورمیانه و یا مربوط به خلع سلاح های هسته ای میشود، شاهد آن هستیم که همچنان روند مخالفت کشورهای هسته ای و رژیم صهیونیستی با این  قطعنامه  ها ادامه دارد.

دهقانی با اشاره به تاکید جامعه بین المللی بر خلع سلاح هسته ای گفت: جامعه جهانی بر خلع سلاح هسته ای و اجرای تعهدات کشورهای هسته ای تاکید دارد و روند کنونی حاکی از این است که آرام آرام در کمیته اول مجمع عمومی و دیگر مجامع، کشورهای هسته ای و رژیم صهیونیستی که دارای سلاحهای هسته ای است با مخالفت با همه  قطعنامه های خلع سلاح به سمت انزوا خواهند رفت و قطعاً روز به روز در شرایط بدتری قرار خواهند گرفت.

معاون نمایندگی کشورمان در سازمان ملل در پایان تاکید کرد:  قطعاً روند به طرف بیشتر تحت فشار قرار گرفتن کشورهای هسته ای به ویژه رژیم صهیونیستی به عنوان متحد این کشورها در منطقه خاورمیانه است ولی متاسفانه درباره ایجاد منطقه عاری از سلاح های هسته ای در خاورمیانه، کشورهای هسته ای نه تنها فشاری بر رژیم صهیونیستی نمی آورند بلکه همچنان سیاست دفاع از آن را ادامه میدهند هرچند این روند به نظر نمیرسد به شکل کنونی بتواند به مدت طولانی ادامه پیدا کند./انتهای پیام/ شبکه خبر

 

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید توسط تیم مدیریت در «گیلان پیام» منتشر می شود.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.