×

منوی بالا

منوی اصلی

دسترسی سریع

اخبار سایت

سرخط خبرها

امروز : جمعه, ۲ آذر , ۱۴۰۳
شهردار رشت :هنر باید به سبد هزینه ای مردم اضافه شود/ ارتقای روح و ذهن جامعه با تدوین برنامه های نرم افزاری در حوزه بازآفرینی

۰۳۳۰۲

نشست دکتر سید محمد علی ثابت قدم شهردار رشت ، موسوی روزان رییس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای اسلامی شهر رشت و فاطمه شیرزاد سخنگوی شورا و فاطمه قدیمی مدیر ارتباطات و امور بین الملل شهرداری رشت با اعضای انجمن خوشنویسی و نگارگری شهرستان رشت برگزار شد

به گزارش گیلان پیام، دکتر سید محمد علی ثابت قدم در این دیدار با اشاره به اثرگذاری خوشنویسی در اذهان عمومی جامعه به لحاظ مصادیق زیباشناسی اظهار داشت: خوشنویسی از هنرهایی است که وابسته به شرق است و هنر وارداتی نیست.

وی استفاده از این هنر برای به رخ کشیدن ارزش های ملل اسلامی را مورد تاکید قرار داد و افزود: گیلان و رشت در حوزه  فعالیت های  هنری  پایگاه خوبی دارد .

شهردار رشت تصریح کرد: در مفاهیم باز آفرینی که پایه گذار یک سری رخدادهای بصری در شهر است ما نیازمند این هستیم که هنرهای مختلف را در یک بسته منسجم کنار هم ببینیم.

وی فراگیر کردن هنر در بین عموم مردم را مورد تاکید قرار داد و گفت: در حوزه نگارگری باید یک فهم عمومی ایجاد شود و باید برای این فهم عمومی در تمام مصادیق و شاخصهای هنری سازگاری ایجاد کنیم.

وی با بیان اینکه هنر باید فراگیر شود تا مردم را با خود همراه سازد افزود: نباید هنر صرفاً یک کالای لوکس و تزیینی باشد و باید در سبد اصلی هزینه های خانوار جای گیرد

ثابت قدم هدف از تشکیل سازمان عمران و بازآفرینی را مورد تحلیل قرار داد و گفت: در بخش باز آفرینی شهری غیر از تغییر کالبد شهر از نگاه گذشته به  سمت نیاز روز بر اساس اصول توسعه،  باید در حوزه نرم افزار و ارتقای روح و ذهن جامعه نیز کار شود.

 شهردار رشت با تاکید بر تدوین برنامه ها برای عوام فهم کردن هنر تصریح کرد: این امر صرفاً با رفتن با محیط های سربسته و جشنواره ها میسر نمی شود و باید این موضوع در محیط های عمومی شهر محقق شود.

ثابت قدم تاکید کرد: آرامش ناشی از تمرکز باعث بالا رفتن بهره وری ذهن می شود و این امر دقت در زندگی شخصی را ارتقا می دهد و موجب کاهش هزینه های شهری و سبب برندسازی شهری می شود  شهردار رشت آموزش در بافت های محلی را لازم و ضروری دانست و گفت: می توان با آموزش در سرای محلات مفاهیم هنری را عام گرایانه تر کرد

وی با بیان اینکه نگاه آموزش محور در سرای محلات با اجرای ورکشاپ  مورد توجه قرارگیرد،  تاکید کرد: باید نوع آموزش را طوری توانمند سازیم که بر آگاهی جامعه افزوده شود و برپایی ورکشاپ ها باید طوری باشد که ما را به نقطه مطلوب تر برساند و باید ساماندهی شده به سوی موضوعات رفت.

وی ارتقای ذهن را مورد تاکید قرار داد و خاطرنشان کرد: در نقاشی های قهوه خانه ها و برنامه هایی که تاریخ ما به آن مربوط است می توان از هنر نگارگری و خوشنویسی بهره گرفت.

ثابث قدم تاکید کرد: هر وقت نسل آینده را با موضوعات همگام سازیم باعث ماندگاری فعالیت ها می شود چرا که مطالبه گری  اجتماعی از نسل بعدی آغاز می شود .

شهردار رشت با بیان اینکه اگر موضوعی عوام فهم شود خود اسپانسر مالی جذب می کند گفت: به طور مثال اگر جشنواره غذا برگزار شود خود به خود رستوران ها اسپانسر کار می شوند ؛ اگر برای نگار گری اسپانسر مالی نیست نبود درک عمومی از این هنر است اول باید جامعه را حساس کرد، هنر باید در سبد هزینه مردم وارد شود.

ثابت قدم افزود: باید توسعه درون زا در ریز رفتارها و خرد فرهنگ ها ورود کند باید سواد اجتماعی از هنر ارتقا یابد چرا که  توسعه فرهنگی تزریقی نیست،  میان بر دارد ولی تزریقی نیست هرگاه توانستید شیوه های ارائه را ارتقا دهید آن فعالیت،  بازار کار گسترده ای پیدا می کند

فاطمه شیرزاد  نیز  در این دیدار با تشکر از دکتر ثابت قدم به دلیل توجه به مقوله هنر اظهار داشت: از قدمت انجمن خوشنویسی شهرستان رشت سه دهه می گذرد، این قدمت جایگاه خوشنویسی در رشت را ویژه می کند.

نایب رییس کمیسیون فرهنگی  با اشاره به سیاستهای شورا و شهرداری رشت در راستای تعاملات ویژه هنری با انجمن ها تاکید کرد: هنر خوشنویسی با توجه به اینکه یک هنر ایرانی و اسلامی است متاسفانه در سالهای اخیر مورد بی مهری قرار گرفته است.

شیرزاد تاکید کرد: باید متولیان هنر و فرهنگ از هنر خوشنویسی و نگار گری حمایت بیشتری داشته باشند و باید بیشتر این هنر اصیل به کودکان و نوجوانان شناسانده  شود.

سخنگوی شورای اسلامی رشت استفاده از ظرفیت سرای محلات در آموزش خوشنویسی و نگار گری را مورد تاکید قرار داد و خاطرنشان کرد: باید برای نگارگری بر روی دیوار های شهر فضایی دیده شود

فاطمه قدیمی مدیر ارتباطات و امور بین الملل شهرداری رشت نگاه آموزش محور در درک عمومی از  هنر را مورد تاکید قرار داد و تصریح کرد: در بخش اکران شهری، می توان  از  بیلبوردها و تابلوها در حوزه نگارگری و سایر آثار هنرمندان استفاده کرد.

سجودی رئیس انجمن خوشنویسی و نائب رئیس انجمن نگارگری شهرستان رشت نیز در این جلسه با اشاره به افتخار آفرینی های این انجمن در سطوح مختلف گفت: برگزاری جشنواره وقف با همکاری اوقاف از برنامه های پیش روی انجمن خوشنویسی و نگارگری شهرستان رشت است.

وی تاکید کرد: رشت این ظرفیت را دارد که جشنواره دوسالانه خوشنویسی را برگزار کند و در این راستا نیاز به حمایت مسئولان شهری است.

در پایان از ۷ نفر از هنرمندان خوشنویسی که در جشنواره های مختلف ملی و بین المللی مقام کسب نموده بودند تجلیل شد./انتهای پیام

 

برچسب ها :

این مطلب بدون برچسب می باشد.

  • دیدگاه های ارسالی، پس از تایید توسط تیم مدیریت در «گیلان پیام» منتشر می شود.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.